5 pași pentru călătorii sigure și plăcute în vara aceasta

pasi-pentru-calatorii-sigure

Top 5 pași pentru călătorii sigure, de neuitat

Plănuiești o călătorie în vara aceasta? Vacanțele cu mașina sunt pe agenda multor familii în această perioadă. Este o ocazie excelentă de a descoperi noi locuri idilice din țară, dar și de a petrece mai mult timp cu familia. Pentru a te asigura că veți avea o călătorie sigură și plăcută atât voi ca părinți, cât și copiii, luați în considerare următorii 5 pași:

1. Verificați instalarea scaunului auto

Indiferent cât de sigur este un scaun auto, el nu își va îndeplini rolul dacă nu este instalat corect în mașină. Studiile arată că multe scaune auto sunt instalate incorect, fapt ce pune în pericol siguranța copilului.

Prin urmare, înainte de a porni la drum, trebuie să verificați dacă scaunul auto este corect instalat pe banchetă, iar dacă aveți un scaun auto care se prinde în centuri, asigurați-vă că centurile sunt suficient de strânse. Centurile largi trebuie tensionate.

Dacă folosiți un scaun auto Axkid Minikid puteți instala scaunul cu ușurință în mașină.

În cazul scaunelor auto prevăzute cu sistem ISOFIX, asigurați-vă că bara antirotație este bine fixată pe banchetă, iar piciorul de sprijin este în poziție corectă.

2. Verificați ca cel mic să stea confortabil în scaunul auto

În cazul în care călătoria va fi una lungă, este important să îi oferiți copilului un grad sporit de confort și protecție optimă. Tetiera trebuie să fie reglată la înălțimea corectă, iar centura de siguranță să fie bine fixată peste umerii copilului.

De asemenea, asigurați-vă că cel mic stă confortabil în scaunul auto. Chiar dacă pare tentant ca cel mic să fie așezat într-o poziție cât mai înclinată și relaxată, este important să stea într-o poziție cât mai verticală.

Cu cât scaunul auto este montat în poziție mai verticală, cu atât îi protejează mai bine coloana vertebrală a micuțului, împrăștiind forța impactului la nivelul întregului corp. Ca bonus, obții mai mult spațiu în mașină.

Obținerea unghiului de înclinare corect poate fi destul de dificilă. Totuși, dacă în timpul somnului, capul copilului nu vine în față, înseamnă că scaunul auto este corect poziționat.

Majoritatea scaunelor auto permit reglarea unghiului de înclinare. În cazul în care bancheta mașinii tale este foarte înclinată, puteți folosi o pană de ajustare a unghiului de înclinare, care ajută la obținerea poziției ideale pentru cel mic.

3. Mențineți o temperatură optimă în mașină

Călătoriile pe durata zilelor caniculare de vară pot fi distractive dar și provocatoare în același timp. Bebelușii, în special, sunt sensibili la căldură și de aceea este important să mențineți o temperatură răcoroasă în mașină.

Pentru a face călătoria să fie mult mai ușoară și mai plăcută pentru copi (deoarece știm că nemulțumirile celor mici pot distruge o călătorie, chiar și atunci când este vorba despre una de scurtă durată), recomandăm utilizarea parasolarelor pentru geamurile laterale.

Parasolarele vor evita expunerea la soare și vor scădea riscul de supraîncălzire a celui mic. De asemenea, puteți utiliza husa de vară pentru scaun pentru a-i oferi copilului un grad sporit de confort termic.

Recomandăm utilizarea unei huse de vară din bumbac, bambus sau alte materiale similare în defavoarea celor confecționate din materiale sintetice, pentru a menține scaunul răcoros și plăcut.

Husa de vară este de asemenea, perfectă pentru a proteja scaunul de pete. Este ușor de îndepărtat și de curățat. Porniți aerul condiționat și aerisiți mașina înainte de a așeza copilul în mașină.

4. Păstrați scaunul auto curat

Petele fac parte din viața de familie. Pentru a evita petele îngrozitoare provocate de înghețată sau de gustări, utilizați o protecție de banchetă pe care o puteți îndepărta cu ușurință și spăla. Protecția de banchetă protejează tapițeria de uzură și murdărie.

Majoritatea protecțiilor de banchetă sunt prevăzute cu diferite compartimente de depozitare și un suport de Ipad care poate fi util ca metodă de divertisment pentru cel mic, dar aveți grijă la răul de mașină.

Pe lângă protecția de banchetă este o idee bună să aveți la îndemână prosoape de hârtie și șervețele umede pentru a curăța mizeria provocată de copil. Nu uita să mai iei la drum un rând de haine de rezervă în caz că cel mic trebuie schimbat.

5. Evitați răul de mașină al copiilor

Dacă copilului tău obișnuiește să-i fie rău în mașină, atunci trebuie să călătorească cât mai confortabil cu putință. Există o serie de modalități prin care poți reduce răul de mașină.

Senzația de rău se diminuează dacă îi reglați scaunul auto într-o poziție cât mai înclinată și mai relaxată. De asemenea, asigurați-vă că cel mic stă cât mai sus în scaun pentru a se putea uita prin lunetă. Folosirea jocurilor video sau a tabletelor poate accentua răul de mașină.

Așadar distrageți-le atenția și faceți activități distractive care să îi împiedice să privească în jos. De asemenea, ajută ca cei mici să nu consume la drum mâncăruri prea consistente și să facă pauze în care să iasă la aer.

Instalați o oglindă rear-facing care vă ajută să supravegheați copilul în permanență în timpul călătoriei.

Citiți articolul 6 metode pentru a evita răul de mașină la copii, în timpul deplasărilor în scaune auto pentru a afla mai multe modalități prin care puteți evita răul de mașină.

Rețineți faptul că cei mici nu ar trebui să călătorească mai mult de câteva ore la rând stând în mașină. Prin urmare, faceți opriri mai dese și păstrați-vă calmul.

Să aveți o vară minunată și călătorii în siguranță.

Dezvăluirea măsurilor de siguranță excepționale din spatele Minikid 4

Axkid se concentrează întotdeauna pe siguranța copilului tău. Prin urmare, Axkid Minikid 4 este un [...]

Curs de prim ajutor pentru bebeluși

Dragă părinte, anul acesta te așteptăm la târgul Baby Boom Show, cel mai mare târg [...]

Rear-facing i-a salvat viața fiului Rebeccăi

La 10 dimineața, într-o zi normală de joi, s-a întâmplat un eveniment neașteptat, când Rebecca [...]

Axkid Minikid 3 vs. Axkid One 2

Care sunt diferențele între Axkid Minikid 3 și Axkid ONE 2? Ambele sunt două scaune [...]

Setarea corectă a poziției tetierei

Confortul poate avea diferite semnificații pentru diferite persoane. Un aspect comun pentru părinți în ceea [...]

Statistici alarmante pentru siguranța copilului

S-a dovedit faptul că orientarea cu spatele la sensul de mers este de până la [...]

Când este copilul meu pregătit pentru scaunul auto înălțător?

Când vine vorba despre siguranța copiilor în mașină, părinții trebuie să fie atenți la fiecare [...]

Minikid 3 vs Minikid 4

Comparatie Axkid Minikid 3 vs Minikid 4 Axkid Minikid 4 este cel mai nou produs [...]

Ai vazut promotiile noastre?

Lasă un răspuns