Top 5 motive pentru care este necesară scoica auto

scoica-auto-1

Scoica auto se numără printre elementele de bază ce trebuie achiziționate în primele zile de viață ale copilului și reprezintă cea mai importantă alegere pe care trebuie să o facă părinții. De ce? Pentru că este un dispozitiv de siguranță, iar siguranța și viața celui mic trebuie să constituie întotdeauna o prioritate pentru părinți.

1. Scoica este necesară la ieșirea copilului din maternitate

În primul rând, conform legislației rutiere, orice copil cu vârsta până în 3 ani trebuie să fie transportat într-un autovehicul echipat cu sistem de siguranță omologat. Așadar, prima călătorie cu mașina a nou-născutului va avea loc la ieșirea din maternitate. Pe lângă obligația părinților de a deține o scoică auto omologată, corespunzătoare modelului autovehiculului în care urmează să fie instalată, este foarte important ca scoica să fie corect instalată în mașină.

2. Scoica auto se montează exclusiv cu spatele la sensul de mers (Rear-facing)

Este cunoscut faptul că cea mai sigură poziție a copilului în mașină este cu spatele la sensul de mers, iar gradul de dezvoltare al bebelușilor este diferit de cel al unui adult. Greutatea capului unui bebeluș nou-născut reprezintă o pătrime din greutatea totală a corpului, mușchii gâtului nu sunt complet dezvoltați, iar coloana vertebrală a nou-născutului este imatură și are forma literei C. De aceea, poziționarea nou-născutului în scoică reprezintă cea mai sigură metodă de a-l transporta în timpul călătoriilor cu mașina.

3. Scoica auto poate fi utilizată și în timpul zborului cu avionul

Bebelușul trebuie să fie asigurat într-un sistem de siguranță și în timpul zborului cu avionul. Este necesară informarea în prealabil și discuția cu compania aeriană pentru a primi detaliile necesare cu privire la compatibilitatea scoicii auto pe care o deții cu scaunele din avion.

4. Forma scoicii auto este adaptată corpului bebelușului

Forma anatomică, ușor curbată a scoicii îi oferă nou-născutului o poziție cât mai orizontală, corectă și sigură, astfel încât bebelușul să se poată dezvolta armonios.

5. Scoica auto îi asigură bebelușului poziția ideală pentru somn

Știm că în primele luni de viață bebelușii au reprize mai dese de somn, de aceea scoica este ideală și din acest punct de vedere. Forma ei, perna insert și pernuțele care protejează gâtul micuțului îi oferă o poziție confortabilă pentru somn.

Avantaje scoica Axkid Modukid

Scoica auto Axkid Modukid este parte din sistemul de siguranță modular Axkid Modukid și poate fi instalată atât cu ajutorul centurilor de siguranță ale mașinii cât și cu baza Axkid Modukid prevăzută cu ISOFIX.

Cu ce se diferențiază scoica auto Axkid Modukid?

  • este prevăzută cu sistem de siguranță ASIP
  • este ușor și rapid de instalat, în 2 pași
  • este compatibilă cu căruciorul Axkid Life și cu alte 90% din cărucioarele de pe piață
  • este prevăzută cu sistem de ventilație
  • este omologată iSIZE
  • este disponibilă într-o gamă variată de culori
  • pernele insert (necesare pentru 0-6 luni) sunt prevăzute cu spumă cu memorie
scoica auto copii sistem auto modular - modukid
scoica auto copii sistem auto modular - modukid

Achiziționarea scoicii auto constituie o decizie importantă, ce are la bază o documentare prealabilă. Recomandăm achiziționarea scoicii auto înainte de nașterea bebelușului, tocmai pentru ca părinții să aibă suficient timp la dispoziție să facă teste, să exerseze fixarea acesteia și mai ales să o instaleze în mod corect. Siguranța și viața bebelușului depind foarte mult de corectitudinea instalării scoicii în mașină.

Instalarea scoicii auto Axkid Modukid în mașină

Ai vazut promotiile noastre?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Open chat