Termeni si conditii

Introducere
Folosirea, incluzand vizitarea si cumpararea produselor de pe acest site, implica acceptarea termenilor si conditiilor ce vor fi detaliate in paragrafele urmatoare. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor.

Definitii
Persoana fizica sau juridica care comanda si achizitioneaza produse prin intermediul magazinului virtual www.axkid.ro, este denumita Client.
Fotografiile digitale, textele, datele tehnice, preturile si celelalte informatii care se gasesc pe site-ul www.axkid.ro, vor fi denumite in continuare continut.

Generalitati
Societatea face eforturi pentru a pastra acuratetea informatiilor din acest site. Rareori, acestea pot contine inadvertente punctuale: unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Societatea isi asuma dreptul de a face modificari ale acestor prevederi, fara o notificare prealabila.

Declinarea responsabilitatii
In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, societatea isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta. Valoarea maxima a obligatiilor societatii, fata de orice client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumelor incasate de societate de la clientul respectiv.

Frauda
Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul va fi considerata o tentativa de fraudare si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au incercat acest fapt.

Drepturi de autor
Intregul continut al acestui site este proprietatea Societatii si a furnizorilor sai si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor (Legea nr 8/1996). Folosirea fara acordul Societatii, a oricaror elemente enumerate mai sus, se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare. Astfel, sunt interzise in mod expres: accesarea acestui site de catre dispozitive sau programe automate; copierea manuala a continutului; publicarea continutului de catre alte companii sau site-uri, pentru a face comparatie sau analiza in vreun fel.
Fotografiile si datele sunt folosite cu acordul furnizorului.

Politica de confidentialitate si de securitate a datelor
axkid.ro se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii unei colaborari eficiente cu utilizatorii. axkid.ro garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Axkid.ro va folosi datele personale ale utilizatorilor in scopul de a-i notifica asupra ofertelor promotionale si asupra noutatilor prin newsletter-ul site-ului si de a transmite cupoane, felicitari sau alte mesaje. Datele personale introduse de utilizatori sunt necesare pentru confirmarea comenzii, pentru livrarea produselor comandate si pentru o colaborare ulterioara optima intre Axkid.ro si clientii sai. Daca clientul nu mai doreste primirea newsletter-ului, se poate dezabona printr-un simplu click pe link-ul primit prin email de la Axkid.ro.
Axkid.ro nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dvs explicit. In concordanta cu legile aplicabile in Romania, Axkid.ro declina orice raspundere privind garantiile directe sau indirecte, inclusiv caracterul comercial al produselor.
Axkid.ro isi rezerva dreptul de a refuza servicii, de a anula conturi, de a sterge sau modifica continutul site-ului sau a contului personal sau de a anula comenzi fara nici o restrictie sau anuntare prealabila.

Conditii pentru returnarea produselor

Scaunele sau produsele ridicate din showroom-ul Axkid nu se pot returna!

Consumatorul are dreptul să renunţe la produsele achiziţionate online, fără penalitaţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor, conform prevederilor OUG 34/2014 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă.

Prin PRIMA ZI calendaristică a se înțelege ziua de primire a coletului de la curier, iar a 14-a zi (ultima zi în care puteți returna produsul) fiind ziua în care predați coletul către curier.

Nu se acceptă trimiterea produselor pentru retur prin Poșta Română! Produsele vor fi returnate exclusiv prin curier sau personal la sediul firmei.

Procedura de returnare:

În cazul în care dorești să returnezi un produs, te rugăm să urmezi pașii:

1. Completează formularul de retur, accesând link-ul: https://axkid.ro/retur/

Important: Pentru a te putea identifica în  baza de date este necesar ca datele furnizate în formularul de retur să corespundă cu datele  din factura fiscală emisă de noi.

2. Trimite produsul și toate accesoriile primite la adresaShowroom-ului (Str. Pictor Octav Bancila, nr. 3, et. 1, camera 4, Iasi).  Dacă nu dorești să ai responsabilitatea transportului coletului, optează pentru reținerea sumei de 100 de Ron. Noi trimitem curierul la adresa menționată în formular.

3. Consumatorul este responsabil de împachetarea produsului și a documentelor necesare pentru expediere. Vă rugăm să nu scrieți pe ambalaj adresa de livrare ci doar pe AWB. Expediați produsul fară întârzieri nejustificate și, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care l-ați primit. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.

4. Cheltuielile de transport retur produs sunt suportate, conform legii, de către consumator. În cazul în care expediați coletul cu plata la destinație, vom fi nevoiți să facturăm contravaloarea transportului plus costul kilometrilor adiționali dacă este cazul.

Restituirea produsului se va face obligatoriu:

  • în ambalajul original intact;
  • fără a fi deteriorat, spălat sau utilizat;
  • cu etichetele originale (etichetele să nu fie rupte, deteriorare sau tăiate);
  • cu toate accesoriile inițiale în ambalajele originale ale acestora;
  • cu toate broșurile (de ex. manualele de instalare);
  • cu dovada achiziției – copie după factura fiscală.

Pregătirea scaunului auto pentru retur:

– asigurați-vă că scaunul nu prezintă urme de murdărie, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri

mecanice sau, după caz, lipsă etichete originale și accesorii;

– prindeți catarama centurilor cu prindere în 5 puncte;

– trageți de capătul centurii până când tetiera ajunge la punctul de înălțime minimă (Minikid, Rekid), 

iar centurile cu prindere în 5 puncte sunt tensionate la maxim (toate modelele de scaune Axkid);

– nu acționați butonul de blocare a tetierei, aceasta va fi acționată doar de centuri (Minikid, Rekid);

– rulați și strângeți centurile adiționale fără a fi răsucite și introduceți-le în punga de plastic în care le-

ați primit (Minikid, Rekid);

– strângeți piciorul de sprijin al scaunului și lipiți-l de scaun  (Move, Minikid, Rekid și One/One+);

– coborâți tetiera la minim, ținând strâns cele 2 clapete gri poziționate pe spătarul scaunului

(One/One+);

– decuplați piciorul bazei scaunului și ridicați-l în sus, apropiindu-l cu talpa de spătar (One/One+);

– coborâți tetiera la minim, scoateți ASIP-ul și urmăriți să nu fie deschise cele 4 poziții de înclinare

(Bigkid 2);

– coborâți tetiera la minim și asigurați-vă că spătarul este atașat de șezut (Dallas);

– introduceți scaunul în folia de plastic și asigurați-vă ca ați adăugat manualele și accesoriile, după caz;

– ambalați scaunul în cutia de carton originală Axkid, pe care trebuie să o sigilați corespunzător.

Dacă produsul de returnat a fost însotit de eventuale bonusuri, trebuie returnate și acestea. Dacă ai cumpărat mai multe produse de același fel și vrei să le returnezi pe toate, asigură-te că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.

Dacă produsul returnat prezintă urme de uzură, murdărie, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice, lipsă etichete originale sau, după caz, lipsă accesorii, ne rezervăm dreptul de a decide:

– acceptarea returului cu condiția de a reține o sumă din valoarea produsului, sumă ce va fi comunicată după întocmirea procesului verbal de constatare;

– neacceptarea returului și re-expedierea înapoi consumatorului, pe cheltuiala acestuia.

Consumatorul are dreptul să opteze o singură dată pentru returnarea unui produs. 

În toate cazurile de înlocuire produse, costurile de transport vor fi suportate de către consumator

(de exemplu altă culoare, alt model), dacă comanda a fost deja expediată.

Profesionistul va trimite produsul solicitat la schimb numai după ce consumatorul a returnat produsul inițial fără să fie desigilat.

În cazul în care a fost trimis un produs diferit față de cel comandat, taxele de transport vor fi suportate de profesionist.

Dacă consumatorul doreşte restituirea sumei achitate pentru unul sau mai multe produse, profesionistul va efectua transferul sumelor în contul specificat numai după primirea produsului de la consumator și verificarea acestuia în prealabil, în termen de 14 zile calendaristice.

Pentru informații suplimentare privind returnarea/înlocuirea produselor ne puteti contacta la adresa de e-mail: contact@axkid.ro.

Garanția produselor

Garanția scaunului auto Axkid este de 24 de luni și se acordă în baza facturii fiscale. Despre garanție este specificat și în manualul de utilizare al scaunului. 

Conform Legii nr. 249 / 2015 nu mai este obligatorie păstrarea ambalajului original al produsului pentru a putea beneficia de garanție.

Pastrarea ambalajului original al produsului este obligatorie doar în cazul în care se dorește returnarea produsului.

Durata recomandată de utilizare a unui scaun auto Axkid este de 8 ani, de la prima instalare în mașină.

Litigii
Orice litigiu aparut intre clienti si societate va fi rezolvat prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane.

Preturile
Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe www.axkid.ro reprezinta preturile de cumparare si includ TVA.

Dispozitii finale
Societatea isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari asupra site-ului www.axkid.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

 


 

Regulament Concursuri/GIVEAWAY desfășurate în Social Media

 

Sectiunea 1. Despre organizatori

1. Campaniile Scaune Rear Facing sunt organizate de către SC BABY CAR SEATS SRL, J22/1185/2015, având cod unic de înregistrare RO34734389.

2. Campaniile se vor desfășura conform prezentului Regulament, dar particularitățile fiecărei campanii vor fi aduse la cunoștința publicului pe fiecare platformă de socializare pe care are loc concursul.

3. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica Regulamentul, ori de a opri sau suspenda desfășurarea unei campanii fără a fi obligat să justifice aceste decizii și fără a fi obligat la plata de daune oricăror persoane.

4. Campaniile sunt organizate și se desfășoară exclusiv pe teritoriul României.

5. La concurs poate participa orice persoană fizică, română sau străină, având domiciliul/resedința în România și act de identitate valabil, cu vârsta de peste 18 ani.

6. Nu pot participa la concurs persoanele juridice, precum și persoanele fizice sub 18 ani sau cele care nu dovedesc că au domiciliul/reședința în România. De asemenea, nu au drept de participare persoanele fizice autorizate sau alte forme de organizare colectivă (exemplu: fundații, asociații, etc.)

7. Toate persoanele participante la această loterie publicitară declară prin înscrierea la concurs că sunt de acord cu condițiile prezentului regulament.   

Sectiunea 2. Conditii de participare

1. Condițiile de participare la concurs vor fi anunțate de fiecare dată la lansarea concursului.

2. De asemenea, durata concursului, precum și premiile acordate se vor comunica public în cadrul fiecărei campanii în parte.

3. Înscrierile în campanie se vor face exclusiv în intervalul menționat şi doar la postarea cu mențiunea “Concurs” publicată de Administratorul paginii. La finalul perioadei menționate, nu se vor mai putea face înscrieri. Orice altă înscriere pe pagină, prin mesaj privat ori sub altă formă nu va fi luată în considerare.

4. Vor fi șterse comentariile obscene sau alt gen de texte care promovează violența sau au un limbaj neadecvat. Organizatorul își rezervă dreptul de a nu valida înscrierea în concurs a  comentariilor ce nu respectă cerințele concursului.

5. Ori de câte ori cerința concursului impune înscrierea cu o fotografie, participantul declară și garantează că este autorul fotografiei încărcate în cadrul concursului și deține toate drepturile de autor cu privire la această fotografie.

6. Participantul acordă organizatorului dreptul de a putea folosi această fotografie în scopul participării la concurs pe toată perioada derulării concursului, dar și ulterior, cu referire la campania derulată.

Sectiunea 3. Premiul

1. Premiul va fi comunicat public în cadrul fiecărui concurs în parte.

2. Metoda de desemnare a câștigătorului va fi comunicată public în cadrul fiecărui concurs în parte.   

3. Numele câștigătorului va fi făcut public pe paginile de socializare Scaune Rear Facing.

4. Premiul acordat nu poate fi înlocuit cu alte bunuri/servicii. În cazul refuzului câștigătorului de a beneficia de premiu (prin refuzul câștigătorului însemnând că respectivul câștigător nu dorește să intre în posesia premiului), sau în cazul imposibilității validării sale conform prezentului Regulament, acesta va pierde dreptul de atribuire a premiului, fără nici o despăgubire.

6. Câștigătorul NU poate obține contravaloarea în bani a premiului câștigat.

7. Organizatorul își rezervă dreptul de a anula orice participare la concurs care se efectuează prin încălcarea Regulamentului, de a refuza acordarea premiilor în cazul constatării unor cazuri de nerespectare a Regulamentului și de a descalifica orice participant care participă prin metode frauduloase sau încearcă obținerea în orice mod a unui premiu folosind metode frauduloase.

8. Prin prezentul Regulament, participantul acceptă faptul că organizatorul nu este obligat să-și justifice decizia în momentul în care acesta consideră că respectivul participant a folosit metode frauduloase.

9. Premiul se expediază de regulă prin curier la adresa indicată de către câștigător în aria de acoperire a firmei de curierat.

9. Câștigătorul va trimite Organizatorului o poză cu premiul (scaunul auto instalat în mașină) în termen de 5 zile de la primirea acestuia.

Sectiunea 4. Protectia datelor personale

Tuturor participanților le sunt garantate drepturile în conformitate cu Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a se adresa justiției. Organizatorul va utiliza datele personale furnizate de către participanți la înscrierea în concurs exclusiv în scopul anunțării și identificării câștigătorului.

ALTE CLAUZE

1. Orice încercare de fraudare a concursului, duce automat la anularea și interzicerea dreptului de a participa.

2. Participantul este unic responsabil asupra oricăror consecințe directe sau indirecte ce pot aparea ca urmare a postarii oricarui continut cu drepturi de autor pe rețelele de socializare.   

3. Prin acceptarea premiului, câștigătorul este de acord ca numele, datele lui de identificare imaginile filmate sau fotografiile lui și ale însoțitorilor lui să poată fi facute publice și folosite în scopuri  publicitare de catre Organizator în materiale tiparite, audio sau video fără ca aceștia (castigatorul si insotitorii lui) sa emită pretentii financiare împotriva Organizatorului pentru realizarea acestor operațiuni. Orice conținut utilizat de către participant trebuie să respecte o  minimă decență, va fi șters orice conținut obscen, morbid, sau care promovează violența.   

4. Organizatorul își rezervă dreptul de a descalifica orice participant la acestă activitate pe motiv de neconcordanță cu tema activității sau limbaj neadecvat.

5. Prin înscrierea în această activitate, participantul confirmă faptul că a citit și a înțeles toate condițiile prezentului regulament și că le acceptă.   

6. Organizatorul își rezervă dreptul de a îmbunătăți sau schimba prezentul Regulament, urmând ca orice astfel de modificări să intre în vigoare numai după publicarea online.

7. Prin comunicarea datelor personale în modalitățile indicate în mod expres prin Regulament, participanții/caștigătorul Concursului își exprimă  acordul expres și neechivoc ca datele lui personale să intre în baza de date a Organizatorului, în vederea efectuării validarii câștigătorului și atribuirii premiului, să primească materiale informative prin mijloace de comunicare online (posta, SMS, e-mail) din partea Organizatorului direct sau prin agenții desemnați de către acesta.