Termeni si conditii

Introducere
Folosirea, incluzand vizitarea si cumpararea produselor de pe acest site, implica acceptarea termenilor si conditiilor ce vor fi detaliate in paragrafele urmatoare. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor.

Definitii
Persoana fizica sau juridica care comanda si achizitioneaza produse prin intermediul magazinului virtual www.axkid.ro, este denumita Client.
Fotografiile digitale, textele, datele tehnice, preturile si celelalte informatii care se gasesc pe site-ul www.axkid.ro, vor fi denumite in continuare continut.

Generalitati
Societatea face eforturi pentru a pastra acuratetea informatiilor din acest site. Rareori, acestea pot contine inadvertente punctuale: unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Societatea isi asuma dreptul de a face modificari ale acestor prevederi, fara o notificare prealabila.

Declinarea responsabilitatii
In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, societatea isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta. Valoarea maxima a obligatiilor societatii, fata de orice client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumelor incasate de societate de la clientul respectiv.

Frauda
Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul va fi considerata o tentativa de fraudare si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au incercat acest fapt.

Drepturi de autor
Intregul continut al acestui site este proprietatea Societatii si a furnizorilor sai si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor (Legea nr 8/1996). Folosirea fara acordul Societatii, a oricaror elemente enumerate mai sus, se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare. Astfel, sunt interzise in mod expres: accesarea acestui site de catre dispozitive sau programe automate; copierea manuala a continutului; publicarea continutului de catre alte companii sau site-uri, pentru a face comparatie sau analiza in vreun fel.
Fotografiile si datele sunt folosite cu acordul furnizorului.

Politica de confidentialitate si de securitate a datelor
axkid.ro se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii unei colaborari eficiente cu utilizatorii. axkid.ro garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Axkid.ro va folosi datele personale ale utilizatorilor in scopul de a-i notifica asupra ofertelor promotionale si asupra noutatilor prin newsletter-ul site-ului si de a transmite cupoane, felicitari sau alte mesaje. Datele personale introduse de utilizatori sunt necesare pentru confirmarea comenzii, pentru livrarea produselor comandate si pentru o colaborare ulterioara optima intre Axkid.ro si clientii sai. Daca clientul nu mai doreste primirea newsletter-ului, se poate dezabona printr-un simplu click pe link-ul primit prin email de la Axkid.ro.
Axkid.ro nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dvs explicit. In concordanta cu legile aplicabile in Romania, Axkid.ro declina orice raspundere privind garantiile directe sau indirecte, inclusiv caracterul comercial al produselor.
Axkid.ro isi rezerva dreptul de a refuza servicii, de a anula conturi, de a sterge sau modifica continutul site-ului sau a contului personal sau de a anula comenzi fara nici o restrictie sau anuntare prealabila.

Conditii pentru returnarea produselor

Consumatorul are dreptul să renunţe la produsele achiziţionate, fără penalitaţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor, conform prevederilor OUG 34/2014 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă.

Prin PRIMA ZI calendaristică a se înțelege ziua de primire a coletului de la curier, iar a 14-a zi (ultima zi în care puteți returna produsul) fiind ziua în care predați coletul către curier.

Nu se acceptă trimiterea produselor pentru retur prin Poșta Română! Produsele vor fi returnate exclusiv prin curier sau personal la sediul firmei.

Procedura de returnare:

În cazul în care dorești să returnezi un produs, te rugăm să urmezi pașii:

1. Completează formularul de retur, accesând link-ul: https://axkid.ro/retur/

Important: Pentru a te putea identifica în  baza de date este necesar ca datele furnizate în formularul de retur să corespundă cu datele  din factura fiscală emisă de noi.

2. Trimite produsul și toate accesoriile primite la adresaShowroom-ului (Str. Magurei, nr. 5, bl. 625, sc. B, parter, Iasi).  Dacă nu dorești să ai responsabilitatea transportului coletului, optează pentru reținerea sumei de 60 de Ron. Noi trimitem curierul la adresa menționată în formular, asigurându-ne că va fi preluat coletul și livrat în condiții optime.

3. Consumatorul este responsabil de împachetarea produsului și a documentelor necesare pentru expediere. Vă rugăm să nu scrieți pe ambalaj adresa de livrare ci doar pe AWB. Expediați produsul fară întârzieri nejustificate și, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care l-ați primit. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.

4. Cheltuielile de transport retur produs sunt suportate, conform legii, de către consumator. În cazul în care expediați coletul cu plata la destinație, vom fi nevoiți să facturăm contravaloarea transportului plus costul kilometrilor adiționali dacă este cazul.

Restituirea produsului se va face obligatoriu:

  • în ambalajul original intact;
  • fără a fi deteriorat, spălat sau utilizat;
  • cu etichetele originale (etichetele să nu fie rupte, deteriorare sau tăiate);
  • cu toate accesoriile inițiale în ambalajele originale ale acestora;
  • cu toate broșurile (de ex. manualele de instalare);
  • cu dovada achiziției – copie după factura fiscală.

Pregătirea scaunului auto pentru retur:

– asigurați-vă că scaunul nu prezintă urme de murdărie, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri

mecanice sau, după caz, lipsă etichete originale și accesorii;

– prindeți catarama centurilor cu prindere în 5 puncte;

– trageți de capătul centurii până când tetiera ajunge la punctul de înălțime minimă (Minikid, Rekid), 

iar centurile cu prindere în 5 puncte sunt tensionate la maxim (toate modelele de scaune Axkid);

– nu acționați butonul de blocare a tetierei, aceasta va fi acționată doar de centuri (Minikid, Rekid);

– rulați și strângeți centurile adiționale fără a fi răsucite și introduceți-le în punga de plastic în care le-

ați primit (Minikid, Rekid);

– strângeți piciorul de sprijin al scaunului și lipiți-l de scaun  (Move, Minikid, Rekid și One/One+);

– coborâți tetiera la minim, ținând strâns cele 2 clapete gri poziționate pe spătarul scaunului

(One/One+);

– decuplați piciorul bazei scaunului și ridicați-l în sus, apropiindu-l cu talpa de spătar (One/One+);

– coborâți tetiera la minim, scoateți ASIP-ul și urmăriți să nu fie deschise cele 4 poziții de înclinare

(Bigkid 2);

– coborâți tetiera la minim și asigurați-vă că spătarul este atașat de șezut (Dallas);

– introduceți scaunul în folia de plastic și asigurați-vă ca ați adăugat manualele și accesoriile, după caz;

– ambalați scaunul în cutia de carton originală Axkid, pe care trebuie să o sigilați corespunzător.

Dacă produsul de returnat a fost însotit de eventuale bonusuri, trebuie returnate și acestea. Dacă ai cumpărat mai multe produse de același fel și vrei să le returnezi pe toate, asigură-te că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.

Dacă produsul returnat prezintă urme de uzură, murdărie, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice, lipsă etichete originale sau, după caz, lipsă accesorii, ne rezervăm dreptul de a decide:

– acceptarea returului cu condiția de a reține o sumă din valoarea produsului, sumă ce va fi comunicată după întocmirea procesului verbal de constatare;

– neacceptarea returului și re-expedierea înapoi consumatorului, pe cheltuiala acestuia.

Consumatorul are dreptul să opteze o singură dată pentru returnarea unui produs. 

În toate cazurile de înlocuire produse, costurile de transport vor fi suportate de către consumator

(de exemplu altă culoare, alt model), dacă comanda a fost deja expediată.

Profesionistul va trimite produsul solicitat la schimb numai după ce consumatorul a returnat produsul inițial fără să fie desigilat.

În cazul în care a fost trimis un produs diferit față de cel comandat, taxele de transport vor fi suportate de profesionist.

Dacă consumatorul doreşte restituirea sumei achitate pentru unul sau mai multe produse, profesionistul va efectua transferul sumelor în contul specificat numai după primirea produsului de la consumator și verificarea acestuia în prealabil, în termen de 14 zile calendaristice.

Pentru informații suplimentare privind returnarea/înlocuirea produselor ne puteti contacta la adresa de e-mail: contact@axkid.ro.

Garanția produselor

Garanția scaunului auto Axkid este de 24 de luni și se acordă în baza facturii fiscale. Despre garanție este specificat și în manualul de utilizare al scaunului. 

Conform Legii nr. 249 / 2015 nu mai este obligatorie păstrarea ambalajului original al produsului pentru a putea beneficia de garanție.

Pastrarea ambalajului original al produsului este obligatorie doar în cazul în care se dorește returnarea produsului.

Durata recomandată de utilizare a unui scaun auto Axkid este de 8 ani, de la prima instalare în mașină.

Litigii
Orice litigiu aparut intre clienti si societate va fi rezolvat prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane.

Preturile
Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe www.axkid.ro reprezinta preturile de cumparare si includ TVA.

Dispozitii finale
Societatea isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari asupra site-ului www.axkid.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.