Copii din București salvați în accident de scaunele auto rear-facing

Copii din București salvați în accident de scaunele auto rear-facing

Scaunul auto pentru copii nu este un moft, în ciuda opiniei multora care afirmă cu tărie că pe vremuri copiii călătoreau liniștiți și fără un scaun auto.

Pe lângă studiile de specialitate și recomandările centrelor de Pediatrie Internaționale care demonstrează că menținerea copilului cu spatele la sensul de mers îl ferește de răni grave (chiar mortale) în cazul unui accident, zilnic suntem martorii accidentelor care se întâmplă pe șoselele din România. În urma rapoartelor provenite de la Poliție, este dovedit faptul că micuții care își pierd viața în accidente nu erau asigurați într-un scaun auto.

Un accident i se poate întâmpla oricui, indiferent câtă experiență ai sau cât de bun șofer ești.

Am primit mărturia unei mămici care a fost implicată într-un accident alături de întreaga familie, soțul și cei 2 copii, care ne dovedește o dată în plus că în trafic totul este imprevizibil.

Camelia D. a ales pentru micuța ei scaunul auto Axkid ONE. Aflați în trafic împreună cu cei doi copii, le-a apărut din senin în față o mașină de pe contrasens. Mașina familiei avea o viteză de aproximativ 100 km /h. Cei doi copilași se aflau în scaune orientate cu spatele la sensul de mers, iar cea mare stătea într-un scaun auto Axkid ONE.

“Situația noastră a fost una aparte fiindcă partenerul meu a avut norocul să se ferească de mașină. Nimeni nu poate înțelege cum, dacă intra frontal în mașina care îi apăruse în față, care era mult mai grea ca a noastră, singurii care mai erau bine acum erau copilașii. Asta ne-a confirmat și poliția.” ne-a spus Camelia.

În urma impactului scaunele auto nu și-au modificat poziția, au rămas neclintite, iar copiii nu au avut absolut nimic și nici nu au văzut momentul impactului, dat fiind faptul că stăteau cu spatele la sensul de mers au fost feriți de acest șoc emotional.

“Soțul a avut cioburi în ochi și în gură și câteva zgârieturi superficiale pe brațe fiindcă toată mașina s-a umplut de cioburi, în rest mulțumesc lui Dumnezeu suntem bine. Copilașii nu au avut absolut nimic și spre norocul nostru nici nu au văzut nimic.”

copil în scaun auto salvat accident

Ce i-a determinat pe cei doi soți să aleagă un scaun auto rear-facing pentru copiii lor?

“Noi suntem ingineri, legile fizicii…eu știam ce scaun vreau încă de când era primul copil în burtică, nu neapărat brand-ul, ci că vreau să stea Rear-Facing.”

Cum a contribuit poziția rear-facing la salvarea celor 2 copii?

Doamna Camelia ne-a mărturisit “Poziția a ajutat 100%, eu stând în spate între scaune, instinctul a fost să-mi protejez copilașii cu brațele și am simțit cum sunt băgați în scaun în timp ce eu mă duceam în față (eu purtam centura), pe lângă asta, au fost protejați de cioburi și de orice ar fi putut trece prin parbriz.”

Îi mulțumim doamnei Camelia pentru că a împărtășit cu noi această situație prin care a trecut alături de familia ei și ne bucurăm că totul s-a terminat cu bine și au scăpat nevătămați cu toții.

Acest eveniment ne dovedește că poziționarea copiilor până la cel puțin 6 ani cu spatele la sensul de mers este foarte importantă. În cazul unui accident, rear-facing îi ferește de răni grave ale capului sau gâtului, cele mai fragile părți ale copilului.

Axkid îți dă întâlnire la Baby Boom Show, ediția primavară 2024

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 0 Te așteptăm cu: OFERTE speciale la scaunele auto Axkid [...]

Accident mașină răsturnată, copil de 4 ani nevătămat în Axkid Minikid 3

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 1 Aceasta este povestea lui Ivan și a fiului său [...]

Protejarea coloanei vertebrale a copilului și cum influențează calitatea vieții la adult

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 1 Coloana vertebrală este organul care susține nemijlocit corpul și [...]

Copii din București salvați în accident de scaunele auto rear-facing

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 2 Scaunul auto pentru copii nu este un moft, în [...]

Puterea scaunului auto Axkid ONE 2

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 2 Găsirea unui scaun auto care să se potrivească tuturor [...]

Testele de siguranță excepționale la care a fost supus Minikid 4

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 1 Axkid se concentrează întotdeauna pe siguranța copilului tău. Prin [...]

Curs de prim ajutor pentru bebeluși

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 0 Dragă părinte, anul acesta te așteptăm la târgul Baby [...]

Rear-facing i-a salvat viața fiului Rebeccăi

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 0 La 10 dimineața, într-o zi normală de joi, s-a [...]

Ai vazut promotiile noastre?

Lasă un răspuns