6 metode pentru a evita raul de masina la copii, în timpul deplasarilor in scaune auto

In timpul deplasarilor in scaune auto (si nu numai), la copii poate aparea raul de masina. Multi oameni presupun ca raul de masina este cauzat de orientarea cu spatele la directia de mers, cand de fapt acest lucru nu este adevarat. Raul de masina poate aparea indiferent daca micutii ei se afla intr-un scaun auto orientat cu fata sau cu spatele la directia de mers (Rear Facing).
Copiii cu varsta cuprinsa între 2-10 ani sufera cel mai mult din cauza raului de masina. Cea mai frecventa cauza a raului de masina este reprezentata de semnalele mixte primite de creier. Vederea si echilibrul intra în conflict si determina aparitia stării de greata.

Primele semne ale raului de masina sunt cascatul, somnolenta si paloarea fetei.

Enumeram mai jos 6 metode pentru a evita răul de masina la copii si, in același timp, care ofera cu pana la de cinci ori mai multa siguranta:
1. Somnul
Greata poate fi redusa daca copilul se afla intr-o pozitie inclinata, relaxat si cu ochii inchisi. Somnul este adesea o modalitate rapida de a diminua simptomele, deoarece copilul devine mai putin sensibil la miscarea vehiculului.

2. Faceți pauze
Faceti pauze regulate astfel incat copilul dumneavoastra sa poata respira aer curat. Acest lucru va ajuta foarte mult la eliminarea starilor de greata. In plus, dumneavoastra va veti putea intinde picioarele iar soferului ii va creste nivelul de atentie.

3. Evitati mesele grele
Inainte si in timpul calatoriei incercati sa evitati sa mancati foarte mult. Este mai bine sa incercati sa mancati si sa beti mai des, dar in cantitati mai mici. Beti apa si evitati alimentele grase!

4. Temperatura
Mentineti aerul in masina cat mai rece! Dezbracati hainele voluminoase si calduroase!

5. Conduceti in siguranta si cu grija
Conduceti preventiv, deoarece accelerarea si franarea brusca vor face ca simptomele raului de masina sa se agraveze.

6. Nu va uitati in jos
În cazul în care copilul dvs. suferă de rau de mașină, atunci citirea unei cărți sau uitarea pe un iPad îi va face să se simtă mai rău. Indemnati-l sa priveasca spre fereastra și sa se concentreze asupra obiectelor mai indepartate de mașină. Când copilul dvs. se află într-un scaun auto orientat cu spatele la directia de mers, este o idee bună să instalați o oglinda, astfel încât si ei sa se poata concentra pe orizontul din fata masinii.

Sursa: https://www.axkid.com/6-things-avoid-carsickness-children-rear-facing-car-seats/

Scaune auto pentru copii

Ai vazut promotiile noastre?

Lasă un răspuns

Open chat