3 pași pentru fixarea corectă a copilului într-un scaun auto rear-facing

scaun-aut-rear-facing-fixarea copilului

Ești sigur că cel mic stă în poziție corectă în scaun? Poziția corectă în scaunul auto este definitorie pentru siguranța copilului tău. Să reușești să fixezi copilul în scaunul auto pe măsură ce acesta crește, poate fi dificil. Am creat un scurt ghid cu privire la poziționarea corectă a copilului într-un scaun auto rear-facing (categoria 2 de vârstă) pentru a-l proteja de răni grave.

Înainte de a așeza copilul în scaun, trebuie să te asiguri că ai instalat corect scaunul auto. Dacă nu ești sigur cum trebuie să instalezi corect scaunul auto, dă click pe unul dintre linkurile de mai jos și vei vedea cât de simplu se instalează un scaun auto Axkid. Dacă ai întrebări cu privire la instalarea corectă a scaunului în mașină, poți consulta manualul pe care l-ai primit odată cu achiziționarea scaunului sau ne poți contacta.

Video instrucțiuni de instalare pentru Axkid Minikid

Video instrucțiuni de instalare Axkid Modukid

1. Găsește unghiul de înclinare potrivit

Identificarea unghiului de înclinare potrivit poate fi dificilă, însă este important din motive de siguranță și confort. Pentru un grad sporit de siguranță, producătorul recomandă ca scaunul să fie poziționat cât mai drept cu putință, în funcție de vârsta și lungimea copilului, de gradul de înclinare al banchetei și de poziția de somn a celui mic. Trebuie urmărit să nu îi vină capul în față în timpul somnului. Dacă este nevoie de o înclinare mai mare, poți folosi pana de ajustare a unghiului de înclinare pentru a te asigura că micuțul se bucură de confort și siguranță în timpul călătoriilor.

Citește mai multe despre pana de ajustare a unghiului de înclinare.

2. Tensionează corespunzător centurile

Centura de siguranță în 5 puncte trebuie să fie întotdeauna situată pe sau ușor sub umerii copilului. Asigură-te că centura se potrivește perfect și nu este răsucită. Dacă poți băga maxim două degete între centură și corpul copilului, înseamnă că ai procedat corect.

De asemenea, poți face “Testul Pinch” pentru a te asigura că centura este suficient tensionată. Ciupește centura de la umerii copilului și dacă prinzi o bucată de material, înseamnă că centurile sunt prea largi.

De asemenea, înlătură orice haină groasă de pe copil, astfel încât centurile să fie poziționate cât mai aproape de corpul micuțului. În anotimpul rece, poți pune o pătură peste el, pentru a-i ține de cald.

3. Menține tetiera în poziția corectă

Ultimul pas, dar nu cel din urmă îl reprezintă reglarea tetierei. Pentru a-i oferi cea mai bună protecție copilului, vă recomandăm să urmăriți ca urechile micuțului să fie situate sub marginea superioară a tetierei. Dacă clapetele laterale ale tetierei sunt poziționate prea sus, acestea nu îi vor oferi protecția necesară în cazul unui impact lateral.

Pentru scaunele Axkid Minikid, Axkid Rekid și Axkid Modukid, producătorul recomandă întotdeauna folosirii caracteristicii unice a tetierei de a se adapta automat la lungimea și mărimea copilului.

Nu-ți face griji, se adaptează automat de fiecare dată când o folosești. Dacă ai un Axkid Move sau un alt model de scaun, trebuie să verifici de fiecare dată ca tetiera să fie reglată corespunzător. Puteți citi manualul de instrucțiuni pentru mai multe detalii.

Cum ți se pare? Urmărind acești 3 pași simpli, vei fi sigur că micuțul tău stă confortabil și este în siguranță în scaunul auto. Din când în când mai aruncă o privire în manualul de instrucțiuni și contactează-ne dacă ai întrebări.  

Video instrucțiuni cu privire la securizarea copilului într-un scaun auto rear-facing Axkid Minikid

Care sunt diferențele între Axkid Minikid 4 și Movekid?

Facebook Gmail Yahoo Mail Like Când vine vorba despre siguranța copiilor în mașini, Axkid Minikid [...]

Scaunul auto rear-facing, SUPER scut pentru micuțul tău

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 2 Axkid și Academia Titi Aur colaborează pentru reducerea numărului [...]

Axkid îți dă întâlnire la Baby Boom Show, ediția primavară 2024

Facebook Gmail Yahoo Mail Like Te așteptăm cu: OFERTE speciale la scaunele auto Axkid Curs [...]

Accident mașină răsturnată, copil de 4 ani nevătămat în Axkid Minikid 3

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 1 Aceasta este povestea lui Ivan și a fiului său [...]

Protejarea coloanei vertebrale a copilului și cum influențează calitatea vieții la adult

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 1 Coloana vertebrală este organul care susține nemijlocit corpul și [...]

Copii din București salvați în accident de scaunele auto rear-facing

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 2 Scaunul auto pentru copii nu este un moft, în [...]

Puterea scaunului auto Axkid ONE 2

Facebook Gmail 1 Yahoo Mail 3 Like 2 Găsirea unui scaun auto care să se [...]

Testele de siguranță excepționale la care a fost supus Minikid 4

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 1 Axkid se concentrează întotdeauna pe siguranța copilului tău. Prin [...]

Lasă un răspuns