Trecerea la centura de siguranță a mașinii și deplasarea în siguranță într-un scaun auto orientat cu fața la sensul de mers

Cele mai frecvente întrebări sunt de ce și când trebuie să înlocuiești scaunul auto rear-facing cu unul forward-facing și cum să te asiguri că în continuare, copilul tău va călători în siguranță. La Axkid tratăm foarte serios aceste probleme. În Suedia există un acord general conform căruia, cea mai sigură opțiune de a călători pentru copii este într-un scaun auto rear-facing. Această mentalitate nu se aplică în toate țările din Europa. Cu toate acestea, vine un moment în care copilul depășește scaunul auto rear-facing, dar nu este suficient de înalt să stea doar cu centura de siguranță a mașinii în 3 puncte. Scaunul auto orientat cu fața la sensul de mers are rolul de a înălța copilul, astfel încât centura să stea în poziție corectă pe umărul acestuia.

Axkid recomandă înlocuirea scaunului auto rear-facing cu unul forward-facing mai târziu decât prevăd reglementările legale

Nu este ușor să te conformezi reglementărilor atunci când vine vorba despre siguranța copiilor în mașină. Conform legislației suedeze, copiii sub 135 cm trebuie să stea într-un scaun auto, într-un scaun înălțător sau într-un alt dispozitiv special de siguranță pentru copii, asigurați cu centura de siguranță.

Agenția de Transport suedeză și NTF recomandă ca micuții cu vârsta de până la 4 ani să călătorească într-un scaun auto rear-facing. Cu toate acestea, noi la Axkid recomandăm părinților să țină copiii cu spatele la sensul de mers cât mai mult timp posibil, adică până la 125 cm.

Cu spatele la sensul de mers este mult mai sigur

De ce Axkid recomandă schimbarea scaunului auto rear-facing mai târziu decât prevăd reglementările legale? Motivul este simplu. Un scaun auto orientat cu spatele la sensul de mers continuă să fie cea mai sigură opțiune de a călători cu mașina pentru copii și este de cinci ori mai sigur în comparație cu un scaun auto orientat cu fața la sensul de mers.

Comparativ cu un adult, capul copilului este mult mai mare și mai greu comparativ cu corpul. De asemenea, musculatura și ligamentele gâtului nu sunt complet dezvoltate. În cazul unul accident, capul, gâtul și coloana vor fi mai puțin afectate într-un scaun auto rear-facing. Riscul de răni grave la nivelul gâtului și de răni mortale este redus semnificativ pentru copiii care stau într-un scaun auto rear-facing.

Statisticile arată că în țările în care copiii pot călători cu fața la sensul de mers încă de la vârsta de 1 an, proporția copiilor răniți în accidente, cu vârste de la 0 la 1 an, crește alarmant.

În Suedia se observă o creștere a ratei de accidentare doar la copii cu vârste între 3 și 4 ani, tocmai pentru că unii producători de scaune auto pentru copii recomandă să se treacă de la scaunul auto rear-facing la unul forward-facing.

Există mai multe motive vitale pentru care Axkid recomandă scaunele auto pentru copii rear-facing până la vârsta de 6 ani.

Un scaun auto cu fața la sensul de mers este necesar

Să nu folosești niciun scaun auto nu este sigur pentru copil. Chiar dacă copilul tău a depășit limita de vârstă pentru scaunul auto rear-facing, el încă nu a atins înălțimea ideală pentru a fi prins în centura de siguranță a mașinii în 3 puncte. Prin urmare ai nevoie întotdeauna de un sistem de siguranță pentru copii între 6 și 12 ani. Un scaun auto front-facing înalță copilul suficient, astfel încât centura de siguranță să stea în poziție corectă. Scaunul auto înălțător forward-facing se încadrează în ultima categorie a scaunelor auto pentru copii. După această etapă, copilul este suficient de mare astfel încât să poată utiliza centura de siguranță a mașinii, la fel ca un adult.

Când este momentul să înlocuiești scaunul auto rear-facing cu unul front-facing cu prindere în centura de siguranță a mașinii?

Din moment ce toți copiii au niveluri diferite de creștere, este destul de dificil să spui cu exactitate la ce vârstă, greutate sau înălțime trebuie să înlocuiești scaunul auto rear-facing cu unul orientat cu fața la sensul de mers. Axkid recomandă înlocuirea scaunului este cu mai mult de o treime deasupra marginii tetierei, aproximativ la nivelul ochilor copilului. De asemenea, este momentul să apelezi la un scaun auto cu fața la sensul de mers atunci când copilul a atins limita maximă de greutate sau de înălțime recomandată pentru scaunul auto rear-facing. Gama de produse Axkid cuprinde scaune auto rear-facing care pot fi utilizate de copiii cu o înălțime de până la 125 cm sau cu o greutate de 25 kg, adică valori medii pentru copiii de 6 ani.

Cu ajutorul scaunului auto înălțător Axkid Bigkid 2, copilul tău va călători în siguranță într-un scaun auto orientat cu fața la sensul, prins cu centura de siguranță a mașinii

Scaunul auto Axkid Bigkid 2 este un scaun auto cu o înălțime reglabilă, cu un spătar lung, care permite utilizarea lui până la înălțimea de 150 cm. Axkid Bigkid 2 este opțiunea ideală pentru copiii care nu au atins înălțimea optimă pentru a sta pe bancheta mașinii prinși doar în centura de siguranță a mașinii în 3 puncte și care au nevoie în continuare de un scaun auto pentru a călători în siguranță.

Axkid Bigkid 2 este prevăzut cu protecție la impact lateral. Sistemul ASIP oferă siguranță sporită în cazul unei coliziuni laterale.

Lasă un răspuns