După impactul cu un autobuz, fiul lui Gwendoline a scăpat nevătămat în scaunul său Axkid ONE

Mașina familiei, un Renault Captur, după ce s-a izbit de un autobuz. Cele 2 autovehicule aveau viteză mică și totuși pagubele sunt mari

Aceasta este povestea soțului lui Gwendoline și a fiului lor, în vârstă de 5 ani, care au fost implicați într-o colizune cu un autobuz. Fiul lor stătea într-un scaun auto Axkid ONE și, potrivit celor spuse de mama lui, a fost salvat atât de răni fizice cât și psihice.

Accidentul s-a întâmplat în timp ce soțul lui Gwendoline și fiul lor se întorceau acasă de la piscină. În timp ce se afla într-un sens giratoriu, a auzit un claxon de autobuz, dar deja era prea târziu să mai frâneze. Ciocnirea frontală i-a afectat partea din față a mașinii. Autobuzul avea prioritate, dar soțul lui Gwendoline nu l-a văzut din timp. Din fericire, ambii șoferi circulau cu viteză mică, șoferul autobuzului circula cu aproximativ 50 km/h, iar șoferul mașinii avea aproximativ 20 km/h.

“După accident, soțul meu a rămas cu dureri de spate și de umăr și se afla în stare de șoc. Este înfricoșător să vezi un autobuz venind spre tine. Fiul nostru nu a simțit nimic, dar își amintește vag sunetul claxonului. Era trist doar din cauza daunelor produse asupra mașinii, dar nu a suferit trauma fizice sau psihice, datorită scaunului său rear-facing.”

Fiul lui Gwendoline a avut ședință cu doctorul osteopat, dar spre deosebire de tatăl său, acesta nu avea nicio traumă. De regulă, fiul ei (20 kg și 110 cm) călătorește într-un scaun auto Axkid Minikid, dar de data aceasta a stat în scaunul surorii lui, Axkid ONE, deoarece familia a împrumutat Minikid-ul prietenilor lor.

Gwendoline mărturisește: „În mod clar fiul nostru nu a simțit nimic în timpul accidentului și din fericire a scăpat fără răni fizice. Abia după ce a coborât din mașină și a văzut pagubele și-a dat seama ce s-a întâmplat. Însă nu mi-a fost teamă doar posibilele răni fizice, ci și de cele psihologice. În calitate de mamă, mă liniștește faptul că fiul meu nu a văzu când mașina a fost lovită de autobuz și a evitat o eventuală traumă psihologică. ”

Majoritatea accidentelor se întâmplă pe parcursul călătoriilor scurte și, așa cum spune și Gwendoline accidentele nu li se întâmplă doar altora. Ea subliniază faptul că un scaun auto orientat cu spatele la sensul de mers reprezintă un sistem de siguranță de până la 5 ori mai mai sigur decât cel orientat cu fața la sensul de mers.

Aude adesea că un scaun auto rear-facing este prea scump, dar după cum spune și ea, „Până la urmă, siguranța copiilor noștri este de neprețuit! ”

Mărturia lui Gwendoline este de-a dreptul revelatoare și poate ajuta la menținerea în siguranță a copiilor noștri.

Lasă un răspuns