Axkid participă la evenimentul Bebe în siguranță organizat de Pedilactis la București

Conform ultimului raport al Organizației Mondiale a Sănătății, leziunile din traficul rutier reprezintă a 8-a cauză principală de deces în cazul persoanelor adulte. Când vorbim despre copii și tineri cu vârste între 5 și 29 de ani, rănile din accidentele rutiere reprezintă cauza principală a decesului.

Este cunoscut faptul că Suedia este un pionier în ceea ce privește siguranța copiilor în trafic, în principal datorită recomandărilor de a utiliza scaunele auto rear-facing. Inspirat de astronauți, profesorul Bertil Aldman a inventat primul scaun auto rear-facing în anul 1960 în Gothenburg, pe coasta de vest a Suediei.

În ceea ce privește situația din România, numărul cazurilor de mortalitate infantilă este extrem de ridicat. Protejarea vieții copiilor trebuie să devină o prioritate și pentru noi, mai ales în primii ani de viață.

Indiferent că vorbim despre siguranța copilului în timpul somnului, siguranță în trafic sau sănătatea fizică și mentală a părinților care influențează starea de sănătate și siguranța celor mici, binele micuților noștri este un subiect de interes care ar trebui să se situeze cât mai des pe prima pagină a agendei publice.

În acest sens, colaboratorii noștri, Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare și PediLactis vă propun o serie de evenimente intitulate „Bebe în siguranță”. Pe data de 19 iunie, începând cu ora 18:00, sunteți așteptați în număr cât mai mare pentru a participa la prima întâlnire de anul acesta.

Evenimentul va avea loc la București, în incinta Park Lake Shopping Center și are rolul de a prezenta părinților și viitorilor părinți înformații utile și corecte, dar și soluții concrete pentru protejarea vieții copiilor lor. Specialiști în diferite domenii de activitate vor participa la această întâlnire și vor dezbate împreună cu părinții subiecte de interes pe baza experienței lor, dar și a ultimelor studii existente în domeniu.

Acest eveniment se dorește a deveni o adevărată campanie de conștientizare pentru părinți, datorată creșterii dramatice a mortalității infantile în România.

Obiectivele campaniei sunt următoarele:

•reducerea morbidității și mortalității infantile cauzate de infecții

•prevenția Sindromului Morții Subite a Bebelușului

•reducerea vătămărilor grave cauzate copilului în urma incidentelor auto

•prevenirea sufocării bebelușului

•prevenirea suicidului, abandonului, neglijenței și a pruncuciderii.

Axkid a acceptat cu drag invitația de a participa la întâlnirea cu părinții și de a se număra printre partenerii care au făcut posibilă această campanie. Informarea este esențială, iar ulterior aceasta trebuie pusă în practică pentru a avea efectul scontat.

Echipa Axkid va fi reprezentată de consultantul acreditat privind siguranta copiilor în mașină, Maria Apetrii Chioacă – manager Axkid România și invitatul special din partea Axkid Suedia, Daniel Lundgren. Daniel este manager de securitate la Axkid Suedia și expert nominalizat al Organizației Internaționale de Standardizare (ISO), o organizație responsabilă de stabilirea standardelor relevante pentru industria sistemelor de fixare a copiilor.

Daniel Lundgren – manager de Securitate și Conformitate la Axkid Suedia

Intervenția lor va avea loc în intervalul orar 18:50 – 19:10. Aceștia vă vor vorbi despre elementele de siguranță auto, alegerea corectă a scaunului auto pentru copii, fixarea copilului în scaun și montarea corectă a scaunului în mașină.

Părinții vor putea adresa întrebări și vor găsi răspunsuri la situații care îi frământă în legătură cu siguranța copilului lor în timpul călătoriilor cu mașina.

Participarea este gratuită. Trebuie doar să vă înscrieți, completând formularul de înscriere disponibil aici.

Mai multe detalii despre invitați și program găsiți pe pagina de facebook dedicată evenimentului, precum și pe site-ul celor de la Pedilactis.

Axkid își dorește să promoveze ideea de siguranță și să se asigure că toți copiii călătoresc în siguranță cu mașina. Credem că împreună, cu ajutorul asociațiilor și a grupurilor de părinți, prin împărtășirea de cunoștințe și experiențe, vom reuși să creștem gradul de conștientizare în privința importanței rear-facing-ului.

Susținem faptul că prin informare continuă suntem capabili să schimbăm lucrurile în bine și în primul rând, să salvăm viețile copiilor noștri.

Părinții din București și nu numai sunt așteptați cu mare drag la eveniment!

Ai vazut promotiile noastre?

Lasă un răspuns

Open chat