Albie, în vârstă de 18 luni, a scăpat nevătămat datorită scaunului auto rear-facing Axkid Minikid

rear-facing-Axkid-Minikid

Rear-facing Axkid Minikid – cum a fost Albie salvat de un scaun auto

Cara Steele și fiul său în vârstă de 18 luni, Albie, staționau în trafic, în momentul în care mașina lor a fost lovită din spate de un camion care circula cu o viteză de 50 km/oră.

Când au ajuns la locul accidentului, paramedicii și polițiștii i-au spus Carei că scaunul auto cu siguranță l-a salvat pe fiul ei de riscul unor răni grave.

Cara Steele tocmai terminase munca și îl luase pe fiul ei Albie în vârstă de 18 luni de la bona care avea grijă de el. În drum spre casă și la aproximativ un km depărtare de casă au fost implicați într-un impact serios din spate.

Fiul ei Albie stătea în scaunul auto rear-facing Axkid Minikid, pe locul din spatele pasagerului din față. Cara și fiul ei staționau când au fost loviți de un camion. Acesta circula cu o viteză de 50 km/h pe porțiunea de drum se circula cu 30 km/h.

“În imagini puteți vedea mașina noastră, camionul care ne-a lovit, precum și scaunul auto Axkid Minikid care l-a salvat pe fiul meu de răni grave.” – Cara Steele

Atât Cara, cât și fiul ei Albie au scăpat nevătămați în urma impactului, Albie în principal datorită scaunului auto Axkid Minikid. Cara a avut câteva lovituri și inflamații, iar Albie s-a ales doar cu câteva vânătăi.

„După ce ne-au inspectat mașina, polițiștii nu au ezitat să-mi spună că dacă Albie nu ar fi călătorit rear-facing, scenariul ar fi fost cu totul diferit.”

Paramedicii și polițiștii care au ajuns la locul accidentului, i-au spus Carei că scaunul auto l-a salvat pe fiul ei.

Datorită faptului că Albie călătorea rear-facing în cazul unei astfel de coliziuni, scaunul auto i-a salvat viața.

Înainte de a-i cumpăra scaunul auto fiului ei, Cara s-a documentat foarte mult și a cercetat importanța poziționării rear-facing. Știa că în cazul unei coliziuni frontale sau laterale, un scaun auto rear-facing  era cea mai sigură opțiune în comparație cu un scaun auto front-facing.

Cu toate acestea, ea a conștientizat că, chiar și în cazul unui impact din spate, studiile arată că scaunele auto rear-facing sunt cel puțin la fel de eficiente ca scaunele auto montate cu fața la sensul de mers.

Pe lângă faptul că își dorea un scaun auto rear-facing, Cara a decis că își dorește un scaun auto care a trecut Testul Plus, știind că aceasta ar fi cea mai sigură opțiune pentru copilul ei. Aici se încadrează și scaunul rear-facing Axkid Minikid.

Când am făcut cercetări m-am uitat doar la scaunele până la 25 de kg deoarece fiul meu este mai înalt decât ceilalți copii de vârsta lui și știam că îmi doresc să îl țin rear-facing cât mai mult timp posibil.

De asemenea, știam că îmi doresc un scaun auto care a trecut Testul Plus deoarece era cel mai sigur. Această caracteristică nu mi-a lăsat multe opțiuni.

Axkid părea să fie unul din cele mai renumite branduri în domeniul siguranței auto, nu doar prin prisma faptului că a creat scaune auto bune, dar și datorită educației pe care a oferit-o populației cu privire la importanța rear-facing-ului și la siguranța scaunelor auto.

Scaunul auto Axkid Minikid, cu protecția sa la impact lateral și opțiunea de a ajusta automat centurile, a fost cu siguranță cea mai bună variantă de scaun auto pe care îl puteam cumpăra. Astăzi mi-aș cumpăra un scaun auto de 10 ori mai scump pentru a-mi ține băiatul în siguranță.” – Cara Steele

La întrebarea de ce mulți părinți încă își țin copiii în scaune auto front-facing, Cara a spus că ea crede că mulți părinți sunt îngrijorați de modul în care stau picioarele copiilor și li se pare că este o poziție incomodă, desi nu este adevărat. Ea crede de asemenea, că datorită faptului că în Marea Britanie este încă legal să poziționezi copiii mici cu fața la sensul de mers, oamenii cred că este o opțiune sigură, dar sunt total dezinformați.

“Cu toții ne dorim să credem că facem ceea ce este mai bine pentru siguranța copiilor noștri. Realitatea este că dacă îi poziționăm cu fața la sensul de mers, nu facem asta. Am auzit mulți părinți care spuneau că celui mic nu îi place să călătorească rear-facing. Dar dacă nu ar ști că există altă variantă, acesta ar fi un lucru normal pentru el.“

Cara crede că ar trebui să existe mai multă educație despre rear-facing în general, iar guvernul ar trebui să încurajeze poziționarea rear-facing cât mai mult timp posibil, însă legile sunt prea lente pentru a schimba aceste lucruri.

“Dacă povestea mea determină o singură persoană să ia în considerare rear-facing-ul prelungit, sau chiar și mai bine să întoarcă din nou copilul rear-facing, asta ar însemna că povestea mea a ajutat pe cineva. Albie are doar 18 luni, dar va călători rear-facing până la 25 de kg. Există atât de multe informații despre avantajele poziționării rear-facing, așa încât doar le cer oamenilor să le studieze.” – Cara Steele

Povestea și pozele aparțin lui Cara Steele

Ai vazut promotiile noastre?

Lasă un răspuns

Open chat