Testul suedez de siguranță, Plus Test – singurul test cu adevărat sigur

testul-suedez-de-siguranta

Despre siguranța copiilor în timpul călătoriilor a început să se vorbească tot mai des și pe toate căile.

Este important de știut că alegerea scaunului auto potrivit necesită documentare și atenție. În primul rând, scaunul trebuie să aibă inscripționat pe etichetă standardul ECE R 44/04. Astfel dovedește faptul că este în conformitate cu legislația europeană în domeniu.

La achiziționarea scaunului, cei mai mulți părinți se interesează de testele pe care le-a trecut acesta.

Într-un articol redactat pe site-ul qbebe.ro veți găsi informații despre importanța poziționării copilului în scaunul auto și relevanța Testului Plus.

“Testul suedez de siguranță este singurul din lume care testează scaunele de mașină luând în considerare presiunea asupra gâtului. Testul a fost dezvoltat în colaborare dintre VTI, NTF (Swedish National Society for Road Safety), Folksam, SIS (Swedish Standard Institute), Volvo și reprezentanți ai producătorilor de sisteme de siguranță pentru copii. În testele la care sunt supuse scaunele de mașină pentru a respecta Standardul ECE R44/04 nu se masoară efectul unui accident asupra gâtului copilului. Testul suedez masoară și acest indice. Reprezintă o măsură suplimentară de caracterizare a scaunelor cu adevărat sigure pentru copii.”

Testul suedez de siguranță confirmă că singura poziție care protejează cu adevărat în caz de impact este Rear Facing.

Este de înțeles că un scaun auto cu fața la direcția de mers nu va avea nicio șansă să treacă testul. Forțele care acționează asupra gâtului sunt mult prea mari. Acesta este motivul pentru care copilul trebuie să călătorească cât mai mult cu spatele la direcția de mers.

Ne mândrim cu faptul că scaunele Axkid MINIKID, Axkid REKID și Axkid MOVE au trecut cu brio Testul Suedez, tocmai datorită faptului că sunt doar Rear Facing.

Citiți aici articolul integral.

Axkid

Testul Plus Suedez – Rear-facing vs. forward-facing car seat. ➖➖➖➖➖➖Viteza mai mare și distanța de frânare mai scurtă fac testul extrem de dur, fiind unul dintre cele mai grele teste de trecut pentru scaunele auto. În plus, testul măsoară cu atenție forțele din gâtul manechinului prin intermediul senzorilor de tensiune. Acest lucru înseamnă că un scaun auto instalat cu fața la direcția de mers nu va avea nici o șansă să treacă testul, deoarece forțele care acționează asupra gâtului sunt mult prea mari. Încă un motiv în plus pentru a călători cu spatele la direcția de mers pentru mai mult timp. ??? #axkid #rearfacing #futureisrearfacing

Publicată de Axkid pe Vineri, 5 octombrie 2018

 

Lasă un răspuns