Copil de 4 ani a scăpat nevătămat cu Axkid Minikid 2

Aceasta este povestea Monei și a familiei ei. Era alături de soțul ei și cei 2 copii ai lor, de 5 și 11 ani, când au suferit un accident rutier, în timp ce se îndreptau spre casă dintr-o excursie pe care au avut-o împreună cu bunicii (care conduceau o altă mașină).Erau foarte aproape de casă, mai aveau doar 5 km până la destinație când a avut loc accidentul. Fiica lor de aproape 5 ani călătorea cu spatele la sensul de mers într-un Axkid Minikid 2 și s-a ales doar cu o sperietură. 

Eram aproape de casă.

Se aflau pe un drum de țară când s-a petrecut accidentul. Familia conducea pe banda dreaptă a drumului cu 70 km/h și erau foarte aproape de casă. Între timp, o altă mașină a apărut într-o intersecție prevăzută cu indicatorul STOP și brusc a intrat pe șosea. Mașina a lovit cu forță mașina familiei Monei.

S-a auzit o bubuitură puternică și s-au declanșat toate airbag-urile. “Am încercat să virăm pe banda din stânga dar nu am avut nici o șansă să evităm coliziunea. Din fericire nu veneau mașini din sensul opus, dar accidentul a fost totuși destul de grav.

Din păcate, asta demonstrează că atunci când conduci nu poți controla neglijența celuilalt șofer.

Fetița nevătămată în Axkid Minikid 2

Fiica lor, care avea 5 ani la momentul respectiv, era așezată rear-facing în scaunul ei Axkid Minikid 2 și nu a fost rănită, ci s-a ales doar cu o sperietură. Mona era adesea luată în râs și era întrebată de ce fiica ei încă călătorește cu spatele la sensul de mers.

“Ne bucurăm că nu am cedat în această privință. Nu ne-am fi iertat niciodată dacă ar fi fost rănită și nu stătea cu spatele la sensul de mers.” 

Medicul de pe ambulanță le-a confirmat că scaunul auto rear-facing le-a protejat fiica în cel mai bun mod cu putință. După cum a spus Mona, părinții nu își pot proteja copiii de toate pericolele vieții, dar cu un scaun auto rear-facing le pot oferi cel mai înalt grad de protecție în timp ce călătoresc cu mașina.

Leziunile celorlalți membri ai familiei 

Fiica mai mare de 12 ani a avut o entorsă a coloanei cervicale și vânătăi, la fel și soțul Monei. Mona însăși a avut o lovitură severă deoarece a suferit o entorsă la gât. Întreaga familie este recunoscătoare că a trecut cu bine peste accident.

I se poate întâmpla oricui

La vârsta de 4 ani, fetița cea mică și-a dorit un scaun auto similar cu al prietenelor ei, un scaun auto orientat cu fața la sensul de mers, dar Mona și soțul ei au considerat că la această vârstă un copil nu ar trebui să ia decizii în ceea ce privește siguranța. După accident, ei i-au explicat în detaliu fiicei lor cum a protejat-o scaunul auto orientat cu spatele la sensul de mers, iar acum ea stă rear-facing fără nici o obiecție.

Mulți părinți s-ar putea gândi “mie nu mi se va întâmpla” sau “eu conduc cu grijă”. Adevărul este că i se poate întâmpla oricui, căci nu poți controla acțiunile celorlalți șoferi.

Cu această poveste, Mona și familia ei speră că toți părinții vor reflecta mai mult asupra importanței siguranței în mașină.

Dezvăluirea măsurilor de siguranță excepționale din spatele Minikid 4

Axkid se concentrează întotdeauna pe siguranța copilului tău. Prin urmare, Axkid Minikid 4 este un [...]

Curs de prim ajutor pentru bebeluși

Dragă părinte, anul acesta te așteptăm la târgul Baby Boom Show, cel mai mare târg [...]

Rear-facing i-a salvat viața fiului Rebeccăi

La 10 dimineața, într-o zi normală de joi, s-a întâmplat un eveniment neașteptat, când Rebecca [...]

Axkid Minikid 3 vs. Axkid One 2

Care sunt diferențele între Axkid Minikid 3 și Axkid ONE 2? Ambele sunt două scaune [...]

Setarea corectă a poziției tetierei

Confortul poate avea diferite semnificații pentru diferite persoane. Un aspect comun pentru părinți în ceea [...]

Statistici alarmante pentru siguranța copilului

S-a dovedit faptul că orientarea cu spatele la sensul de mers este de până la [...]

Când este copilul meu pregătit pentru scaunul auto înălțător?

Când vine vorba despre siguranța copiilor în mașină, părinții trebuie să fie atenți la fiecare [...]

Minikid 3 vs Minikid 4

Comparatie Axkid Minikid 3 vs Minikid 4 Axkid Minikid 4 este cel mai nou produs [...]

Ai vazut promotiile noastre?

Lasă un răspuns