Când este copilul meu pregătit pentru scaunul auto înălțător?

scaun auto inaltator

Când vine vorba despre siguranța copiilor în mașină, părinții trebuie să fie atenți la fiecare etapă de dezvoltare a copilului lor. Una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să o ia părinții este în momentul în care fac tranziția de la scaunul auto rear-facing la scaunul auto înălțător.

Scaunul auto înălțător reprezintă un element de siguranță important pentru copil, iar părinții trebuie să țină cont de câțiva factori esențiali atunci când îl aleg, printre care greutatea, înălțimea și vârsta copilului.

Producătorul recomandă părinților să țină copilul cu spatele la sensul de mers cât mai mult timp posibil și să facă tranziția către scaunul înălțător doar după ce copilul depășește limitele de greutate și înălțime admise pentru scaunul rear-facing. Ideal ar fi ca micuțul să stea rear-facing până la aproximativ 6-7 ani. 

Pentru a se asigura că scaunul auto înălțător i se potrivește copilului, părinții ar trebui să urmărească cele șase recomandări subliniate în acest articol:

1. Poziționarea cu spatele la sensul de mers cât mai mult timp posibil

Pediatrii și experții în siguranță recomandă ca cei mici să rămână cu spatele la sensul de mers cât mai mult timp posibil. Scaunele auto rear-facing protejează capul, gâtul și coloana vertebrală a copilului în cazul unui accident. Această poziție este vitală mai ales pentru bebeluși și pentru copiii până în 7 ani, care au capul mult mai mare și mai greu în comparație cu corpul.

2. Spatele lipit de spătarul scaunului înălțător

Când copilul este pregătit pentru scaunul auto înălțător este esențial să vă asigurați că el stă corect în scaun. El trebuie să stea cu spatele lipit de spătarul scaunului auto înălțător, fără să se ghemuiască sau să se aplece în față.

Această poziție ajută scaunul înălțător să îi ofere protecție adecvată copilului în cazul unui accident.

3. Genunchii se îndoaie la marginea scaunului

Genunchii copilului ar trebui să se îndoaie la marginea scaunului auto.  Dacă copilul nu își poate îndoi genunchii înseamnă că scaunul auto este prea adânc și este posibil să nu-i ofere protecție adecvată în cazul unui accident. În acest caz părinții ar trebui să ia în considerare să țină copilul în continuare rear-facing sau să se reorienteze către un scaun auto înălțător cu șezutul mai puțin adânc.

4. Centura pentru abdomen nu vine peste stomac, ci peste partea superioară a coapselor

Centura pentru abdomen trebuie să treacă pe deasupra coapselor copilului și nu peste stomac. Această poziție asigură faptul că în cazul unui accident, șoldurile și pelvisul copilului, care sunt mai rezistente decât abdomenul, absorb forțele de impact.

5. Poziționarea centurii de umăr între gât și umeri

Centura de umăr trebuie să se potrivească perfect între gâtul și umerii copilului, fără a-i atinge gâtul și fără a aluneca de pe umeri. Dacă centura de umăr nu se potrivește corect, părinții ar putea avea nevoie să aleagă un scaun auto înălțător cu centură de umăr reglabilă.

6. Poziția corectă în scaun. Fără ghemuiri, fără să se joace cu centura de siguranță, etc.

Copilul trebuie să stea drept în scaunul auto înălțător, fără să se aplece sau să se joace cu centura de siguranță a mașinii. În cazul în care copilul nu stă corect în scaun este posibil să nu fie protejat corespunzător în cazul unui accident.

În concluzie, când vine vorba despre siguranța copiilor în mașină, părinții trebuie să aleagă scaunul auto potrivit în funcție de vârsta copilului, lungimea și greutatea lui. Atunci când fac tranziția de la scaunul auto rear-facing către scaunul auto înălțător, părinții ar trebui să țină seama de aceste șase recomandări pentru a se asigura că cel mic este așezat corect și este protejat corespunzător în cazul unui accident.

Rămânând cu spatele la sensul de mers cât mai mult timp, părinții asigură protecție pentru capul, gâtul și coloana vertebrală a copilului lor.

Cu ajutorul unui scaun auto înălțător cu spătar înalt, părinții pot oferi protecție suplimentară pentru capul și gâtul copilului lor. 

Scaune înălțătoare auto pentru copii

Scaun auto înălțător Axkid Nextkid

1.499,00 lei
Acest produs are mai multe variații. Opțiunile pot fi alese în pagina produsului.
Care sunt diferențele între Axkid Minikid 4 și Movekid?

Facebook Gmail Yahoo Mail Like Când vine vorba despre siguranța copiilor în mașini, Axkid Minikid [...]

Scaunul auto rear-facing, SUPER scut pentru micuțul tău

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 2 Axkid și Academia Titi Aur colaborează pentru reducerea numărului [...]

Axkid îți dă întâlnire la Baby Boom Show, ediția primavară 2024

Facebook Gmail Yahoo Mail Like Te așteptăm cu: OFERTE speciale la scaunele auto Axkid Curs [...]

Accident mașină răsturnată, copil de 4 ani nevătămat în Axkid Minikid 3

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 1 Aceasta este povestea lui Ivan și a fiului său [...]

Protejarea coloanei vertebrale a copilului și cum influențează calitatea vieții la adult

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 1 Coloana vertebrală este organul care susține nemijlocit corpul și [...]

Copii din București salvați în accident de scaunele auto rear-facing

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 2 Scaunul auto pentru copii nu este un moft, în [...]

Puterea scaunului auto Axkid ONE 2

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 2 Găsirea unui scaun auto care să se potrivească tuturor [...]

Testele de siguranță excepționale la care a fost supus Minikid 4

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 1 Axkid se concentrează întotdeauna pe siguranța copilului tău. Prin [...]

Lasă un răspuns