Axkid Minikid 3 vs. Axkid One 2

Care sunt diferențele între Axkid Minikid 3 și Axkid ONE 2?

Ambele sunt două scaune auto inovatoare care permit cel mai înalt nivel de siguranță pentru copilul tău, aprobate conform regulamentului R129 și care au trecut cel mai dur test de siguranță din lume: Testul suedez de siguranță – Plus Test.

Ambele scaune auto sunt dotate cu caracteristici unice pe care ar trebui să le alegi în funcție de preferințe tale personale când vine vorba de copilul tău, de mașină și de bugetul pe care îl ai la dispoziție.

Mai jos vom detalia principalele diferențe dintre Axkid Minikid 3 și Axkid One 2, pentru a te ajuta să iei o decizie corectă.

Modul de instalare – Centura de siguranță a mașinii în 3 puncte vs. ISOFIX

Prima și cea mai relevantă diferență între cele două scaune auto ține de modul de instalare în mașină. Axkid Minikid 3 se instalează cu centura de siguranță a mașinii în 3 puncte. Asta îți oferă flexibilitate pentru a-l instala în aproape orice model de autoturism, dar și pe locul din față al mașinii.

Scaunul auto Axkid ONE 2 se instalează cu ISOFIX care este un sistem de fixare a scaunelor auto standardizat la nivel internațional. Toate autovehiculele fabricate după 2014 ar trebui să fie prevăzute cu puncte de ancorare ISOFIX, majoritatea pe locurie din spate, dar în unele mașini și pe locurile din față.

Dar totuși există vreo diferență în ceea ce privește siguranța oferită de cele două modalități de instalare?

Răspunsul simplu este NU. Cu toate aceste, instalarea cu ISOFIX este considerată ca fiind mult mai facilă, reducând erorile umane în montarea scaunului auto.

Greutate și lungime aprobate

Atât Minikid 3 cât și ONE 2 sunt aprobate până la o lungime de 125 cm. Cu toate acestea, limitele de greutate diferă. Punctele ISOFIX din autovehicul au o limită maximă de greutate totală de 33 kg, combinată din greutatea scaunului auto și greutatea copilului. Deoarece Axkid ONE 2 cântărește doar 10 kg, acest lucru îi oferă copilului posibilitatea să călătorească în scaunul auto până la 23 kg. Scaunul auto care se montează cu centura de siguranță nu are astfel de limite, ceea ce înseamnă că Minikid 3 este omologat până la 125 cm și 36 kg!

Totuși este important de reținut că lungimea medie pentru un copil de 7 ani în Suedia este de aproximativ 125 cm, iar greutatea medie de aproximativ 25 kg, ceea ce înseamnă că ambele scaune auto permit rear-facing prelungit.  

Tetiera automată vs. 12 poziții fixe ale tetierei

Ambele scaune auto au un design care se adaptează în așa fel încât să-i permită copilului să crească odată cu el și să stea cu spatele la direcția de mers cât mai mult timp posibil. Axkid Minikid 3 vine cu o tetieră automată care se ajustează automat la lungimea și mărimea copilului. În schimb, Axkid ONE 2 vine cu o tetieră care include 12 poziții fixe pe care le reglezi cu ușurință cu o singură mână pentru a găsi poziția ideală pentru copilul tău.

Înclinare multiplă vs. Advanced Sleep Well System

Axkid Minikid 3 este dotat cu un picior în față care permite mai multe poziții de înclinare. Acesta trebuie reglat înainte de finalizarea instalării. Axkid ONE 2 vine în schimb cu un sistem Advanced Sleep Well care face posibilă reglarea înclinării scaunului auto în timpul călătoriei.

Spațiul pentru picioare

Spațiul care rămâne la picioarele copilului depinde în principal de modelul mașinii. În funcție de mașină, Axkid Minikid 3 poate să îi ofere copilului tău până la 30 cm spațiu pentru picioare. Spațiul pentru picioare se stabilește la instalarea scaunului auto și poate fi schimbat ulterior doar dacă dezinstalați scaunul auto.

Axkid ONE 2 dispune de o tehnologie de glisare pe șine care face posibilă reglarea spațiului pentru picioare cu o singură mână. Scaunul poate fi glisat înainte și înapoi după instalare și chiar și atunci când copilul se află în scaunul auto.

Prețul

Există automat o diferență de preț între cele două scaune auto. Minikid 3 costă 2999 lei, în timp ce Axkid ONE 2 costă 3990 lei.

Odată cu diferența de preț trebuie să menționăm unicitatea scaunului auto Axkid ONE 2. Este singurul scaun auto cu ISOFIX de pe piață omologat până la 125 cm și 23 kg, permițându-i copilului tău să călătorească rear-facing mai mult decât orice alt scaun cu ISOFIX de pe piață.

În concluzie

Ambele scaune auto sunt la fel de sigure, permit orientarea cu spatele la direcția de mers până la vârsta de 7 ani și au propriile caracteristici unice.

Încă nu ești hotărât ce scaun auto să alegi?

Consultă paginile celor două produse pentru a afla mai multe detalii despre ele.

Nou

Scaune auto copii 0-23 Kg

Scaun auto copii i-Size Axkid One 2

3.790,00 lei4.290,00 lei
Nou

Scaune auto copii 0 - 36 kg

Scaun Auto Rear Facing Axkid Minikid 3

2.849,00 lei2.999,00 lei
Dezvăluirea măsurilor de siguranță excepționale din spatele Minikid 4

Axkid se concentrează întotdeauna pe siguranța copilului tău. Prin urmare, Axkid Minikid 4 este un [...]

Curs de prim ajutor pentru bebeluși

Dragă părinte, anul acesta te așteptăm la târgul Baby Boom Show, cel mai mare târg [...]

Rear-facing i-a salvat viața fiului Rebeccăi

La 10 dimineața, într-o zi normală de joi, s-a întâmplat un eveniment neașteptat, când Rebecca [...]

Axkid Minikid 3 vs. Axkid One 2

Cuprins 1 Care sunt diferențele între Axkid Minikid 3 și Axkid ONE 2? 1.1 Modul [...]

Setarea corectă a poziției tetierei

Confortul poate avea diferite semnificații pentru diferite persoane. Un aspect comun pentru părinți în ceea [...]

Statistici alarmante pentru siguranța copilului

S-a dovedit faptul că orientarea cu spatele la sensul de mers este de până la [...]

Când este copilul meu pregătit pentru scaunul auto înălțător?

Când vine vorba despre siguranța copiilor în mașină, părinții trebuie să fie atenți la fiecare [...]

Minikid 3 vs Minikid 4

Comparatie Axkid Minikid 3 vs Minikid 4 Axkid Minikid 4 este cel mai nou produs [...]

Ai vazut promotiile noastre?

Lasă un răspuns