Scaune rear facing prelungit pentru bebeluși

Scaune-rear-facing-prelungit

Testul suedez de siguranță (Swedish Plus Test) este singurul din lume care testează scaunele de mașină luând în considerare presiunea asupra gâtului. În testul pe care scaunele de mașină trebuie să-l treacă pentru a respecta Standardul European ECE R44/04 nu se măsoară efectul unui accident asupra gâtului copilului. În acel test, un manechin este așezat cu fața la direcția de mers, având înaintea sa o bară metalică la o depărtare de 55 cm. Dacă manechinul rămâne pe scaun și nu lovește acea bară atunci când mașina suferă impactul, scaunul trece testul. Tocmai de aceea acel test dă falsa impresie că un copil de un an se află în siguranță într-un scaun cu fața la direcția de mers, chiar dacă în cadrul unui accident există un risc ridicat de rănire gravă sau fatală.

Dacă testul ar măsura și presiunea asupra gâtului, atunci niciun scaun cu fața la direcția de mers n-ar trece testul. Iată de ce doar scaunele cu spatele la direcția de mers pot trece testul Plus: pentru că sistemul rear facing este singura cale de a proteja gâtul unui micuț așa cum trebuie.
Printre scaunele care au trecut testul Plus se numără Minikid, Wolmax (Move) si Rekid.

Singurul motiv pentru care Kidzone si Duofix nu au trecut testul Plus este că aceste scaune au și opțiunea de a fi instalate cu fața la direcția de mers. Conform acestui test, un scaun trebuie să ofere siguranță indiferent de poziția în care ar fi montat. Așadar, dacă poate fi instalat cu fața la direcția de mers, trebuie să fie testat și astfel, pe când scaunele cu fața la direcția de mers nu vor trece niciodată testul. Însă dacă le utilizati numai cu spatele la direcția de mers, Kidzone si Duofix se vor dovedi la fel de sigur precum modelele care au doar opțiunea rear facing.

 

Ai vazut promotiile noastre?

Lasă un răspuns

Open chat