Rezultatele la testele de impact și la impactul din spate ale scaunului auto rear-facing

Ca părinte, prioritatea ta este să asiguri siguranța copilului tău.

O modalitate importantă de a menține copilul în siguranță în mașină este prin utilizarea unui scaun auto rear-facing. Aceste scaune auto sunt concepute special pentru a proteja capul, gâtul și coloana vertebrală a copilului în cazul unui accident. 

Beneficiile orientării cu spatele la sensul de mers

În primul rând, să vorbim despre beneficiile în ceea ce privește siguranța oferită de scaunele auto rear-facing. Atunci când călătorește într-un scaun auto rear-facing, capul, gâtul și coloana vertebrală a copilului sunt mult mai bine susținute în cazul unui accident. Acest lucru se datorează faptului că scaunul auto a fost proiectat pentru a absorbi șocurile impactului, ceea ce ajută la protejarea corpului fragil al copilului. 

În plus, scaunele auto orientate cu spatele la sensul de mers au mai puține șanse să provoace răni grave copilului în cazul unui accident, deoarece sunt concepute pentru a distribui forțele impactului uniform de-a lungul corpului copilului. 

Dar ce se întâmplă în cazul unui impact din spate?

Mai întâi să definim ce presupune un accident cu impact din spate. 

Un impact din spate este acela în care partea din spate a mașinii este lovită de un alt obiect, cum ar fi o mașină sau un obiect staționar. Aceste tipuri de accidente sunt de obicei mai puțin severe decât impactul frontal sau ciocnirile laterale. Acest lucru se datorează în principal faptului că obiectele în mișcare se deplasează în aceeași direcție și, prin urmare, accidentul are loc la o viteză mult mai mică față de alte tipuri de accidente. 

De remarcat este și faptul că, în cazul unui impact din spate, una dintre mașini este implicată într-un accident frontal. 

Cum poate proteja copilul scaunul auto rear-facing în cazul unui impact din spate?

Deci cum poate un scaun auto rear-facing să protejeze un copil în cazul unui impact din spate?

În cazul unui impact din spate, un scaun auto rear-facing ajută la protejarea capului și gâtului copilului, absorbind unele dintre forțele de impact și distribuindu-le uniform de-a lungul corpului copilului. Acest lucru ajută la reducerea riscului de producere a unor răni grave, cum ar fi rănile la cap și la gât. ⁣

Spatele unei mașini este de asemenea, proiectat pentru a absorbi unele dintre forțele unui impact din spate, iar un scaun auto rear-facing este proiectat să funcționeze împreună cu acest design pentru a-i oferi protecție suplimentară copilului tău. 

De asemenea, scaunul este fixat în mașină cu ajutorul unor centuri adiționale sau cu o bară anti-rotație, care ajută la fixarea lui pe banchetă în timpul unui accident. 

Testarea la impact din spate pentru scaunele auto rear-facing

Chiar dacă statistic vorbind accidentele cu impact din spate sunt mai rare, poți fi implicat într-un astfel de accident și atunci vrei să te asiguri că micuțul tău este în siguranță. 

În acest caz, pentru tine ca părinte este o ușurare să știi că scaunul auto al copilului tău nu este testat și aprobat doar pentru impact frontal, ci a fost testat și aprobat și pentru impactul din spate. Asta înseamnă că scaunul auto respectă cerințele de siguranță atât pentru testarea la impact frontal, cât și pentru cea din spate. 

Este o caracteristică unică pentru scaunele auto rear-facing, deoarece scaunele auto care se instalează cu fața la sensul de mers NU trebuie testate pentru impactul din spate.

În general un scaun auto orientat cu spatele la sensul de mers este un instrument important pentru a menține copilul în siguranță în cazul unui accident, inclusiv în cazul unei ciocniri din spate.

Înțelegând modul în care funcționează aceste scaune auto pentru a-ți proteja copilul și urmând instrucțiunile pentru utilizarea lor corectă, te poți asigura că micuțul tău călătorește în siguranță în trafic. 

Dezvăluirea măsurilor de siguranță excepționale din spatele Minikid 4

Axkid se concentrează întotdeauna pe siguranța copilului tău. Prin urmare, Axkid Minikid 4 este un [...]

Curs de prim ajutor pentru bebeluși

Dragă părinte, anul acesta te așteptăm la târgul Baby Boom Show, cel mai mare târg [...]

Rear-facing i-a salvat viața fiului Rebeccăi

La 10 dimineața, într-o zi normală de joi, s-a întâmplat un eveniment neașteptat, când Rebecca [...]

Axkid Minikid 3 vs. Axkid One 2

Care sunt diferențele între Axkid Minikid 3 și Axkid ONE 2? Ambele sunt două scaune [...]

Setarea corectă a poziției tetierei

Confortul poate avea diferite semnificații pentru diferite persoane. Un aspect comun pentru părinți în ceea [...]

Statistici alarmante pentru siguranța copilului

S-a dovedit faptul că orientarea cu spatele la sensul de mers este de până la [...]

Când este copilul meu pregătit pentru scaunul auto înălțător?

Când vine vorba despre siguranța copiilor în mașină, părinții trebuie să fie atenți la fiecare [...]

Minikid 3 vs Minikid 4

Comparatie Axkid Minikid 3 vs Minikid 4 Axkid Minikid 4 este cel mai nou produs [...]

Ai vazut promotiile noastre?

Lasă un răspuns