Pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a fi despăgubiți pentru scaunul auto al copilului în caz de accident

Siguranța copilului în mașină este cel mai important aspect pe care îl au în vedere părinții când pleacă la drum.
Riscul de accidente și numărul lor a crescut din ce în ce mai mult în România, fapt pentru care ne luăm toate măsurile de precauție pentru a asigura binele celui mic.

Producătorii de scaune auto recomandă cu strictețe înlocuirea scaunului auto în caz de accident, indiferent de viteza cu care rulează autoturismul. Există riscul să fie afectate anumite elemente de siguranță ale scaunului care nu sunt vizibile cu ochiul liber.
Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați în situația în care ați fost implicat într-un accident rutier?
Informațiile pe această temă sunt dificil de găsit în mediul online, de aceea vă prezentăm mai jos un caz concret, relatat de Miruna Ioani, autorul blogului șiblondelegândesc.ro.

În acest articol regăsiți actele necesare și acțiunile pe care trebuie să le întreprindeți într-o astfel de situație. Este important să știți că acestea se aplică doar în momentul în care NU sunteți vinovat de provocarea accidentului. În caz contrar, suportați pe cont propriu înlocuirea scaunului auto al copilului.

“Dacă nu mai aveți factura scaunului auto pentru copil, procedura spune că inspectorul are obligația să ”evalueze prețul pieței”. Pe românește, se va orienta după prețul unui scaun identic cu al vostru, dar second hand. Ceea ce e complet nedrept, fiindcă TOȚI producătorii recomandă să NU cumpărăm scaune second hand, tocmai din cauză că nu poți ști dacă a fost sau nu implicat într-un accident.”

Citiți aici articolul în întregime.

Vă dorim să nu aveți nevoie niciodată de aceste informații, dar este important să le cunoașteți pentru orice eventualitate.

Să aveți călătorii în siguranță, lipsite de incidente rutiere.

Ai vazut promotiile noastre?

Lasă un răspuns

Open chat