De ce scaunele auto orientate cu fața la sensul de mers au nevoie de 55 cm pentru siguranță

Avem date care demonstrează că orientarea cu spatele la sensul de mers cât mai mult timp este cea mai sigură opțiune pentru copii. Cu toate acestea, mulți părinți aleg încă scaunele auto orientate cu fața la direcția de mers, înainte ca cel mic să fie pregătit, pur și simplu din comoditate.

O concepție greșită des întâlnită este că scaunele auto orientate cu spatele la sensul de mers ocupă mai mult spațiu în mașină decât cele orientate cu fața.

Dar știai că, pentru siguranță, un scaun auto orientat cu fața la direcția de mers necesită 55 cm distanță din scaunul auto până în spătarul scaunului din față? Acesta se numește „distanță de supraviețuire” și evidențiază cerința semnificativă de spațiu pentru un scaun auto orientat cu fața la direcția de mers. Prin urmare, s-ar putea ca scaunul auto orientat cu fața să nu eficientizeze atât de mult spațiul în mașină cum s-ar crede.

Distanța de supraviețuire se măsoară între nasul copilului și cel mai apropiat punct al spătarului scaunului din față, măsurând cel puțin 55 cm.(vezi imaginea)

Este important ca aceste recomandări să fie urmate pentru a te asigura că micuțul tău stă în siguranță în scaunul auto orientat cu fața la direcția de mers.

Copilul ar trebui să se poată îndoi în față cu partea superioară a corpului, fără a atinge scaunul din față, deoarece așa se întâmplă în cazul unei coliziuni. De obicei, copilul poate realiza această mișcare atunci când între nasul lui și cel mai apropiat punct de pe scaunul din față există o distanță de cel puțin 55 cm. Prin urmare, această distanță de supraviețuire este considerată crucială în cazul unui accident, deoarece împiedică copilul să se lovească cu capul de scaunul din față și reduce riscul de răni grave la cap și la picioare.

De ce este important să nu întorci scaunul auto prea devreme cu fața la direcția de mers?

Decizia de a trece de la rear-facing la front facing ar trebui să țină cont de dimensiunile și de gradul de dezvoltare al fiecărui copil. Producătorul Axkid recomandă părinților să țină copiii cu spatele la sensul de mers cel puțin până la vârsta de 6-7 ani. Cu toate acestea, lungimea copilului este adesea cea care ar trebui să determine momentul potrivit pentru a face tranziția la scunul orientat cu fața la direcția de mers. În mod ideal, schimbarea ar trebui să survină după ce copilul a depășit înălțimea de 125 cm.

Concluzie

Pentru a evita forțele violente de impact pentru copil în cazul unui accident, este foarte important să înțelegi importanța acestei distanțe de supraviețuire. Dacă vrei să îți menții copilul în siguranță în mașină într-un scaun auto orientat cu fața la direcția de mers, nu ar trebui să o ignori.

Mulți părinți cred că un scaun auto rear-facing ocupă mai mult spațiu în mașină decât cele front facing. Realitatea este că scaunele auto front facing necesită un spațiu de 55 cm pentru a menține siguranța optimă a copilului, un standard pe care scaunul auto Axkid Minikid 4, cu designul său compact, îl îndeplinește.

Călătoriți în siguranță. Țineți copiii cu spatele la direcția de mers cât mai mult timp posibil. Este de până la 5 ori mai sigur!

Unele scaune auto pentru copii nu sunt suficient de sigure. Asigura-te ca al tau este!

Facebook Gmail Yahoo Mail Like Fiecare parinte cunoaste acel moment in care inima ti se [...]

Echipa Axkid la Baby Boom Show – ediția primăvară 2025

Facebook Gmail Yahoo Mail Like Siguranța celor mici este prioritatea noastră, iar la Baby Boom [...]

Ziua Porților deschise la sediul Axkid din Iași

Facebook Gmail Yahoo Mail Like În perioada 4 – 5 aprilie 2025, echipa Axkid te [...]

Axkid Minikid 4 – testat dincolo de standarde

Facebook Gmail Yahoo Mail Like Cu peste 15 ani de inovație, Minikid a fost perfecționat [...]

Copil nevătămat în urma unei coliziuni într-un scaun auto Axkid Movekid

Facebook Gmail Yahoo Mail Like Aceasta este povestea Annei și a familiei ei. Împreună cu [...]

De ce scaunele auto orientate cu fața la sensul de mers au nevoie de 55 cm pentru siguranță

Cuprins 1 De ce este important să nu întorci scaunul auto prea devreme cu fața [...]

Axkid ONE 2 vs. Axkid ONE 3

Facebook Gmail Yahoo Mail Like Ai vrut cel mai sigur și confortabil scaun auto pentru [...]

Care sunt diferențele între Axkid Minikid 4 și Movekid?

Facebook Gmail Yahoo Mail 1 Like Când vine vorba despre siguranța copiilor în mașini, Axkid [...]

Lasă un răspuns

Axkid

Open this in UX Builder to add and edit content