Confortul copiilor in scaunele auto Rear Facing

Confort scaune auto rear facing

Confortul copiilor in scaunele auto Rear Facing este important, mai ales când se fac deplasări pe distante lungi.

Atunci când vorbim despre confort scaune auto, pentru copii care călătoresc în mașină într-o poziție Rear Facing (cu spatele la direcția de mers), pare că cei mici dispun de un spațiu destul de limitat pentru picioarele lor, care ating scaunul de mașină din spate. Copiii sunt nevoiți să își îndoaie sau să își încrucișeze picioarele pentru a încăpea. De aceea, mulți părinți consideră că picioarele copiilor lor au o poziție incomodă atunci când aceștia se deplasează cu spatele la direcția de mers. Sau mai rău, părinții se pot îngrijora că picioarele copiilor ar putea fi rănite în caz de accident. Experții însă spun că nu e cazul.

Scaunele cu spatele la direcția de mers sunt mult mai eficiente atât cu privire la prevenirea accidentărilor fatale (alături de cele care îl pot lăsa infirm pe copil), cât și la protejarea brațelor și picioarelor copilului.
Specialiștii spun că într-un scaun cu fața la direcția de mers, brațele și picioarele copilului sunt aruncate înainte în timpul unui accident, iar posibilitatea ca să și le rănească este mai mare față de situațiile în care aceștia călătoresc cu spatele la direcția de mers.

Într-un scaun cu spatele la direcția de mers, probabilitatea de accidentare a brațelor și picioarelor într-o coliziune e foarte mică și e de preferat situației în care copilul ar sta într-un scaun cu fața la direcția de mers și ar suferi traume la nivelul coloanei vertebrale.

Prin urmare, poziția Rear Facing rămâne cea mai sigură, chiar și pentru copiii care par înghesuiți. Atâta timp cât copiii se încadrează în limitele de înălțime și greutate ale scaunului, cel mai probabil stau și confortabil în acesta.

Dacă, totuși, încă nu sunteți convinși, vă provocăm să faceți următorul test: petreceți o oră în scaunul de birou cu picioarele atârnate. După, alegeți dacă în următoarele ore preferați să vă țineți picioarele atârnate sau preferați să le așezați pe sol pentru mai mult confort.

Recomandarea noastră este de a utiliza pentru copii scaunele auto Rear Facing, care pot fi utilizate până când ating greutatea de 25 de kg și înălțimea maximă de 125 de cm (caracteristici valabile doar pentru scaunele auto Axkid din categoria 9-25 kg). Atunci când chiar și una din limite este depășită, ideal ar fi să schimbați scaunul. Totul pentru siguranța copiilor!

 

Care sunt diferențele între Axkid Minikid 4 și Movekid?

Facebook Gmail Yahoo Mail Like Când vine vorba despre siguranța copiilor în mașini, Axkid Minikid [...]

Scaunul auto rear-facing, SUPER scut pentru micuțul tău

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 2 Axkid și Academia Titi Aur colaborează pentru reducerea numărului [...]

Axkid îți dă întâlnire la Baby Boom Show, ediția primavară 2024

Facebook Gmail Yahoo Mail Like Te așteptăm cu: OFERTE speciale la scaunele auto Axkid Curs [...]

Accident mașină răsturnată, copil de 4 ani nevătămat în Axkid Minikid 3

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 1 Aceasta este povestea lui Ivan și a fiului său [...]

Protejarea coloanei vertebrale a copilului și cum influențează calitatea vieții la adult

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 1 Coloana vertebrală este organul care susține nemijlocit corpul și [...]

Copii din București salvați în accident de scaunele auto rear-facing

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 2 Scaunul auto pentru copii nu este un moft, în [...]

Puterea scaunului auto Axkid ONE 2

Facebook Gmail 1 Yahoo Mail 3 Like 2 Găsirea unui scaun auto care să se [...]

Testele de siguranță excepționale la care a fost supus Minikid 4

Facebook Gmail Yahoo Mail Like 1 Axkid se concentrează întotdeauna pe siguranța copilului tău. Prin [...]

Lasă un răspuns