Confortul copiilor in scaunele auto Rear Facing

scaune auto confort rear facing

Confortul copiilor in scaunele auto Rear Facing este important, mai ales cand se fac deplasari pe distante lungi.

Atunci când călătoresc în mașină, într-o poziție Rear Facing (cu spatele la direcția de mers), pare că cei mici dispun de un spațiu destul de limitat pentru picioarele lor, care ating scaunul de mașină din spate. Copiii sunt nevoiți să își îndoaie sau să își încrucișeze picioarele pentru a încăpea. De aceea, mulți părinți consideră că picioarele copiilor lor au o poziție incomodă atunci când aceștia se deplasează cu spatele la direcția de mers. Sau mai rău, părinții se pot îngrijora că picioarele copiilor ar putea fi rănite în caz de accident. Experții însă spun că nu e cazul.

Scaunele cu spatele la direcția de mers sunt mult mai eficiente atât cu privire la prevenirea accidentărilor fatale (alături de cele care îl pot lăsa infirm pe copil), cât și la protejarea brațelor și picioarelor copilului.
Specialiştii spun că într-un scaun cu fața la direcția de mers, brațele și picioarele copilului sunt aruncate înainte în timpul unui accident, iar posibilitatea ca să și le rănească este mai mare față de situațiile în care aceștia călătoresc cu spatele la direcția de mers.

Într-un scaun cu spatele la direcția de mers, probabilitatea de accidentare a brațelor și picioarelor într-o coliziune e foarte mică și e de preferat situației în care copilul ar sta într-un scaun cu fața la direcția de mers și ar suferi traume la nivelul coloanei vertebrale.

Prin urmare, poziția Rear Facing rămâne cea mai sigură, chiar și pentru copiii care par înghesuiți. Atâta timp cât copiii se încadrează în limitele de înălțime și greutate ale scaunului, cel mai probabil stau și confortabil în acesta.

Dacă, totuși, încă nu sunteți convinși, vă provocăm să faceți următorul test: petreceți o oră în scaunul de birou cu picioarele atârnate. După, alegeți dacă în următoarele ore preferați să vă țineți picioarele atârnate sau preferați să le așezați pe sol pentru mai mult confort.

Recomandarea noastră este de a utiliza pentru copii scaunele auto Rear Facing, care pot fi utilizate până când ating greutatea de 25 de kg și înălțimea maximă de 125 de cm (caracteristici valabile doar pentru scaunele auto Axkid din categoria 9-25 kg). Atunci când chiar și una din limite este depășită, ideal ar fi să schimbați scaunul. Totul pentru siguranța copiilor!

 

Dezvăluirea măsurilor de siguranță excepționale din spatele Minikid 4

Axkid se concentrează întotdeauna pe siguranța copilului tău. Prin urmare, Axkid Minikid 4 este un [...]

Curs de prim ajutor pentru bebeluși

Dragă părinte, anul acesta te așteptăm la târgul Baby Boom Show, cel mai mare târg [...]

Rear-facing i-a salvat viața fiului Rebeccăi

La 10 dimineața, într-o zi normală de joi, s-a întâmplat un eveniment neașteptat, când Rebecca [...]

Axkid Minikid 3 vs. Axkid One 2

Care sunt diferențele între Axkid Minikid 3 și Axkid ONE 2? Ambele sunt două scaune [...]

Setarea corectă a poziției tetierei

Confortul poate avea diferite semnificații pentru diferite persoane. Un aspect comun pentru părinți în ceea [...]

Statistici alarmante pentru siguranța copilului

S-a dovedit faptul că orientarea cu spatele la sensul de mers este de până la [...]

Când este copilul meu pregătit pentru scaunul auto înălțător?

Când vine vorba despre siguranța copiilor în mașină, părinții trebuie să fie atenți la fiecare [...]

Minikid 3 vs Minikid 4

Comparatie Axkid Minikid 3 vs Minikid 4 Axkid Minikid 4 este cel mai nou produs [...]

Ai vazut promotiile noastre?

Lasă un răspuns