3 mituri cu privire la scaunele auto rear-facing

Motivul principal pentru care trebuie să alegi un scaun auto rear-facing pentru copilul tău este clar: rear-facing reprezintă cel mai sigur mod cu putință de a călători. Cu toate acestea, presiunea socială ne poate determina să ne temem de faptul că alegem siguranța în detrimentul confortului copilului. Prejudecăți ca: „Nu este confortabil pentru copilul meu” , „Copilul meu va avea rău de mașină într-un scaun rear-facing  „ și „Copilul meu nu vede nimic pe fereastră „ sunt doar câteva exemple. Îți vom explica de ce nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu aceste mituri pentru a ține copilul cu spatele la direcția de mers cât mai mult timp cu putință.

1. Copilul meu nu stă confortabil într-un scaun auto rear-facing

În Suedia copiii călătoresc confortabil într-un scaun auto rear-facing până în jurul vârstei de șase ani. Este răspândit acest mit? Dacă așezi copilul într-un scaun auto potrivit pentru vârsta, greutatea și înălțimea lui, atunci copilul va avea suficient spațiu la picioare. Țineți minte că pe măsură ce crește, copilul nu mai are nevoie de o înclinare atât de mare, iar spațiul inițial dintre marginea banchetei și spătarul scaunului va crește și îi va oferi spațiu suplimentar la picioare. Dar dacă încă ești neîncrezător, scaunele auto Axkid îți permit să mărești spațiul de la picioare prin repoziționarea scaunului auto.

“Dar dacă copiii nu pot călători cu picioarele întinse? Nu îi afectează acest lucru?”

De fapt, într-un scaun auto rear-facing este foarte posibil ca cei mici să aibă suficient spațiu la picioare pentru a le ține întinse, cel puțin până la 2 – 3 ani. Deși, cel mai adesea ei preferă să le îndoaie pentru a călători mai confortabil și a-și schimba cu ușurință poziția. Dacă privești orice copil, vei vedea că el are tendința naturală de a face asta. În timp ce se joacă, stă în cărucior sau călătorește cu fața la direcția de mers, el are obiceiul de a-și îndoi picioarele, de a le încrucișa, de a sta cu ele aplecate peste scaun sau trase în lateral, decât de a sta cu picioarele atârnate o lungă perioadă de timp.

Este de asemenea, important să ai în vedere că, în ciuda poziției picioarelor în timpul călătoriei cu mașina, dacă mergi la un drum lung, este recomandat să oprești și să faci o pauză la fiecare două ore, pentru a-ți dezmorți picioarele.

2. Copilul meu va avea rău de mașină într-un scaun auto rear-facing

Amețeala este o reacție normală la un stimul extern (Jelte Bos – expert în Percepția și sistemele cognitive, 2017).

Când călătorim cu mașina, creierul nostru trebuie să prelucreze informații contradictorii care îi sunt transmise de ochi. Ei sunt cei care ne transmit că ne mișcăm repede dar, atât sistemul nostru vestibular (un organ mic situat în urechea noastră internă care este responsabilă pentru echilibru) cât și cel proprioceptiv (niște receptori localizați în mușchi care ne oferă informații despre mișcările pe care le facem și despre poziția corpului nostru) ne transmit că încă stăm pe loc ( Zhang, Wang, Qi, Pan, Li & Cai, 2016). Atunci când creierul nostru eșuează în a procesa corect această informație, apare răul de mișcare. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă indiferent de direcția de deplasare, mai ales dacă avem o predispoziție genetică la amețeli.

Pe de altă parte, adulții pot suferi de amețeli atunci când călătoresc rear-facing deoarece creierul unui adult este setat să perceapă ca fiind normală deplasarea cu fața la direcția de mers. La fel se poate întâmpla pe o scară rulantă defectă, care nu se mișcă așa cum suntem obișnuiți.

Luând în considerare faptul că sistemul vestibular al copiilor încă nu este complet dezvoltat, nu a avut timp să își formeze anumite tipare. Creierul unui copil percepe ca fiind normal statul cu spatele la direcția de mers, mai ales dacă a călătorit în acest fel încă de la naștere.

3. Copilul meu nu vede nimic pe fereastră într-un scaun auto rear-facing

Un alt mit des întâlnit este acesta: „dacă călătoresc rear-facing, copiii nu văd nimic pe fereastră și se plictisesc”.

Copiii care călătoresc într-un scaun auto rear-facing  vor avea o vizibilitate mult mai bună. Când călătoresc cu fața la direcția de mers ei sunt poziționați fix cu fața înspre spătarul scaunului din față care le blochează vizibilitatea. Dacă vor să se uite pe geam sau dacă noi stăm lângă ei și vor să se uite la noi, trebuie să își răsucească gâtul într-o poziție ciudată.

Când călătoresc rear-facing, copiii se pot uita pe geam sau la noi printr-o întoarcere ușoară, ceea ce este mult mai confortabil pentru ei. Folosind o oglindă în spatele mașinii îi vei permite copilului să vadă și să interacționeze cu persoanele care stau în față. În plus, designul scaunelor auto rear-facing le permite copiilor să stea mai sus în mașină în comparație cu scaunele auto front-facing, având o vizibilitate mult mai bună prin lunetă.

Lasă un răspuns