FAQ

Acestea sunt cele mai comune întrebări pe care le primim cu privire la produsele Axkid.

Dacă scaunul meu de siguranță nu este specificat în lista de autovehicole, înseamnă că nu este compatibil cu mașina mea?

Scaunele noastre de siguranță sunt aprobate conform standardului ECE r44, așadar dacă scaunul  incape in mașina dumneavoastră, puteți să-l folosiți. Noi lucrăm continuu la actualizarea listei de vehicole.

Aveți și un adaptator care îmi permite să atașez scoica Babyfix căruciorului meu pentru copii?

Da, există un adaptor pentru scaunele pentru bebelusi care are legături Maxi Cosi. Pentru început, aveți nevoie de adaptorul Maxi Cosi al căruciorului dumneavoastră pentru copii, după care puteți conecta scaunul pentru sugari la cărucior.

Trebuie să folosesc întotdeauna piciorul de sprijin atunci când instalez scaunul de siguranță cu spatele la direcția de mers?

Da, atunci când instalați scaunul de siguranță cu spatele la direcția de mers, trebuie să folosiți piciorul de sprijin. Scaunul a fost testat și aprobat în aceste condiții.

Câți ani rezistă un scaun de siguranță?

Se recomandă să renunțați la un scaun de auto pentru copii mai vechi de 8 ani.

Unde pot vedea data la care a fost fabricat scaunul?

La baza scaunului sunt două ceasuri care arată anul și luna fabricării scaunului.

Pot să conectez curelele de prindere ale sistemului meu Duofix în ancorele Isofix, atunci când scaunul se află cu fața la direcția de mers, securizat cu centura de siguranță în trei puncte a mașinii?

Da, așa se recomandă, astfel încât scaunul să fie securizat și să nu poată aluneca într-o parte sau alta chiar și atunci când scaunul nu este folosit.

Scaunul nostru stă într-o poziție prea abruptă. Cum pot micșora unghiul scaunului de siguranță?

Dacă poziția scaunului de siguranță este prea abruptă, puteți achiziționa pana noastră de ajustare a unghiului, care permite stabilirea unui unghi de repaus mai potrivit.

Cum ar trebui să fie poziționată tetiera pentru a oferi cea mai bună protecție?

În general, ar fi de preferat ca măcar jumătate de ureche să fie acoperită de tetieră. Acest lucru oferă o protecție excelentă pentru copilul dumneavoastră.

Este în regulă să folosesc cele șapte poziții fixe ale tetierei atunci când scaunul este instalat cu spatele la direcția de mers?

Da, este în regulă. Pe măsură ce copilul crește, puteți folosi, de asemenea, funcția unică a scaunului care reglează automat poziția tetierei în funcție de înălțimea copilului.

Mai trebuie să folosesc ancorele de prindere inferioare pe Duofix dacă acesta este securizat cu Isofix?

Da, trebuie să folosiți ancorele de prindere inferioare pe Duofix atunci când îl securizați cu Isofix. Scaunul este, de asemenea, aprobat pentru securizarea cu centura în trei puncte a mașinii, rear-facing până la 25 kg.

Până la ce vârstă poate sta copilul cu spatele la direcția de mers?

Copilul se bucură de siguranță dacă stă într-un scaun de siguranță instalat cu spatele la direcția de mers cât mai mult timp posibil; cel puțin până la vârsta de 4 ani, dar ar fi de preferat să stea mai mult de atât. Este de 5 ori mai sigur să stea într-o poziție rear-facing decât forward-facing.

Pot să cumpăr curele de prindere adiționale pentru scaunul meu de siguranță?

Da, puteți cumpăra curele de prindere adiționale de la comercianții noștri cu amănuntul.

Pot să spăl husa  scaunului în mașina de spălat?

Da, o puteți spăla la un ciclu scurt de 30 de grade.

Pot să îmi instalez scaunul de siguranță pe locul din partea de mijloc a scaunelor din spate?

Da, vă puteți instala scaunul de siguranță Axkid pe orice loc dotat cu o centură în trei puncte.

De unde pot descărca manualul de instrucțiuni pentru produsul meu Axkid?

Dacă este disponibil un manual în format electronic, îl puteți găsi pe pagina individuală a produsului.

Sursa: http://www.axkid.com/faq/